Хеджинговите фондове планират да увеличат значително вложенията си в криптовалути

...
Хеджинговите фондове планират да увеличат значително вложенията си в криптовалути
Коментари Харесай

7% от портфейлите на хеджинговите фондове ще са в криптоактиви

Хеджинговите фондове възнамеряват да усилят доста вложенията си в криптовалути до 2026-а, сочи нов разбор на международната компания за корпоративен мениджмънт " Интертръст ". Това е явен избор на доверие в цифровите активи след внезапното им поевтиняване през последните месеци и заканите за наказателни нови финансови правила.

Проучване на желанията на основните финансови шефове на 100 хеджингови фонда по света установи, че те чакат да държат приблизително 7.2% от активите си в криптовалути в границите на идващите пет години. Което е еквивалентно на общо 312 милиарда щ. $, в случай че се използва като база прогнозата за общия размер на бранша на този тип сдружения на групата за данни Prequin. 

Седемнадесет % от участниците в допитването се надяват да усилят до над 10% вложенията си в криптопари - съществено усилване на апетита на хеджинговите сдружения. Настоящите инвестиции на бранша са неразбираеми, само че много огромни имена от сектора към този момент са вкарали дребни суми в криптоактиви, привлечени от препускащите нагоре цени и неефективния арбитражен пазар.  

" Ман груп " търгува фючърсни договори в Bitcoin в ръководеното от компютри звено AHL. " Ренесанс текнолъджис " разгласи през 2020-а, че водещият й фонд Medallion може да влага във фючърси на виртуалната монетата. Мениджърът на хеджингови фондове Пол Тюдър Джоунс купува Bitcoin, водещата световна капиталова платформа " Бревън Хауърд " е трансферирала дребна порция от средствата си в критпоактиви, а съоснователят й - милиардерът Алън Хауърд, е корав последовател на криптовселената. Bitcoin има максимален дял в тазгодишните печалби на щатската компания " Скай бридж кепитъл ", учредена от някогашния шеф по връзките на Белия дом - Антъни Скарамучи, който е почнал да купува цифровите пари в края на предходната година и бързо е продал огромна част от добитите монети тъкмо преди ценовия им колапс.  

Хеджинговите фондове са наясно освен за рисковете, само че и за дълготрайния капацитет на криптоактивите, показват анализатори. Растящият им възторг към виртуалните валути е в внезапен контрастност с ширещия се песимизъм измежду обичайните мениджъри на активи, болшинството от които не престават да се притесняват от внезапните съмнения и несигурността от бъдещото контролиране на криптосектора. Засега вложенията в него са ограничени до обичащите риска клиенти и са дребна част от активите, в които могат да се вършат инвестиции. Сред хеджинговете фондове също има песимисти. " Елиът мениджмънт " е изпратил предизвестие до вложителите си при започване на годината, че криптовалутите могат да се трансфорат в " най-голямата финансова машинация в историята "

Засега регулирането на фючърсните договори в криптоактиви остава неразбираемо, само че Базелският комитет за банков контрол предизвести през предходната седмица, че ще ползва най-строгите правила за банковия капитал върху всеки актив. Изследването на " Интертръст ", в което са взели участие основни финансови шефове на фондове, ръководещи активи в междинен размер от 7.2 милиарда щ. $, демонстрира, че всичките интервюирани в Северна Америка, Европа и Обединеното кралство чакат най-малко 1% от портфейлите им да е в криптопродукти. Най-ентусиазирани са северноамериканските фондове, които плануват да вложат приблизително 10.6% във виртуални пари до 2026-а, до момента в който противниците им от Европа и Англия предвиждат приблизително 6.8 %. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР