Хебър се завърна в българския футболен елит, след като победи

...
Хебър се завърна в българския футболен елит, след като победи
Коментари Харесай

Хебър се завърна в елита след 21 години, Етър на бараж

Хебър се завърна в българския футболен хайлайф, откакто победи в последния си мач за сезона Септември Симитли като посетител с 2:1.

Тодор Чаворски откри в 20-та минута, а в 38-та минута Китан Василев. В 68-та минута Наджиб Чилбоу понижи.

С триумфа Хебър си обезпечи присъединяване в елита, откакто трябваше наложително да победи през днешния ден, с цел да не играе бараж. Хебър се завръща в елита за първи път от 21 години.

На бараж отива Етър, който победи вкъщи Добруджа с 3:2, само че това не стигна за директна промоция, тъй като отборът се нуждаеше от тъждество или загуба на Хебър. Етър ще играе на безпристрастен терен идната седмица против предпоследния в елита Царско село или Ботев Враца в баража за оставане-влизане в efbet Лига.

Освен Хебър директна промоция завоюваха преди този момент Септември София и Спартак Варна.

Крайното класиране в топ 4 е първо място Септември София, второ място Хебър, трето място Спартак Варна и трите отбора приключиха с по идентичен брой точки - 70, а четвърти на бараж остана Етър с 68 точки.

От Втора лига изпаднаха Марек останал 17-и с 36 точки и Септември Симитли останал 18-и с 33 точки. По време на сезона от групата се отхвърлиха Левски Лом и Нефтохимик.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР