HDR10+ Technologies, LLC, създадена съвместно от 20th Century Fox, Panasonic

...
HDR10+ Technologies, LLC, създадена съвместно от 20th Century Fox, Panasonic
Коментари Харесай

Panasonic и Samsung представиха първите HDR10+продукти

HDR10+ Technologies, LLC, основана взаимно от 20th Century Fox, Panasonic Corporation и Samsung Electronics, показа през днешния ден първите сертифицирани артикули и първите компании, внедрили лицензионната стратегия HDR10+
Заедно с това Panasonic и Samsung оповестиха, че в определени модели тв приемници за 2018 година са конфигурирали фърмуер, осигуряващ поддръжката на HDR10+.

HDR10+ съставлява развиване на съществуващия ефирен формат HDR10 за картина с висок динамичен диапазон (HDR). Като усъвършенствана версия на HDR10, HDR10+ прибавя динамични метаданни към всеки кадър, с помощта на което тези усъвършенствани HDR данни дават опция за пресъздаване на висококачествени, реалистични картини от по-широка гама екрани.
Лицензионната стратегия за HDR10+ и съпътстващото я лого подсигуряват, че продуктите, поддържащи HDR10+, дават отговор на най-високите стандарти за качество на картината и пресъздават тъкмо визията на филмовите режисьори, по следните способи:Сертифицирането за качество на екрана дефинира условията за режим на обрисуване, пиково равнище на яркостта, непоклатимост на пиковата бляскавост, характерности на функционалността за прекачване и следене на бялата точка, и покритие на цветова гама.Сертифицирането за обработка на метаданните дефинира условията за транспорт на метаданни през интерфейсите и тяхната и акуратност. Сертифицирането за ръководство на работата на екрана дефинира тоналното систематизиране, основано на HDR10+ метаданни, в това число опазване на тъмните области.Сертифицирането за Ultra HD Blu-ray плейъри дефинира условията за обработката и за точността на транспорт на HDR10+ метаданни през HDMI интерфейса.

В взаимозависимост от категорията на компанията, внедряваща технологията, документът може да бъде получен чрез лично узаконяване или посредством Оторизиран център за тестване. Първите компании, одобрени като Оторизиран център за тестване на HDR10+, са Allion и TTA.
HDR10+ Technologies, LLC си партнира интензивно с компании от цялата медийна сфера и повече от 80 компании към този момент са кандидатствали или минали лицензионната стратегия. Кандидатстването за лицензионната стратегия е доста елементарно и е налично за основатели и снабдители на наличие, производители на екрани, Blu-ray дискови плейъри/рекордери, цифрови приемници и систематични чипове, и други компании безплатно, единствено против номиналната административна такса.
Компаниите, внедрили технологията HDR10+, са оповестени на уеб страницата:
https://hdr10plus.org/current-adopters/

„ Стандартизирането на лицензионния развой разреши на сътрудниците, в това число основателите на наличие и производителите на тв приемници и други устройства, елементарно да внедрят технологията HDR10+ “, сподели Дани Кей (Danny Kaye), изпълнителен вицепрезидент на 20th Century Fox и ръководещ шеф на Fox Innovation Lab. „ Ние сме въодушевени от интереса на първите компании, внедрили технологията и от разширението на HDR10+ екосистемата, което ще докара до възстановяване на зрителните прекарвания на цялата публика. “
20th Century Fox се ангажира да включи HDR10+ в идните си нови издания. В момента студиото изследва няколко заглавия за стартиране на пазара, като възнамерява да ги разгласи през идващите седмици.
„ Panasonic с наслада афишира, че с помощта на създадената актуализация на фърмуера, по-голямата част от нашите 4K модели за 2018 година към този момент са сертифицирани за HDR10+. Това значи, че нашите фенове ще могат да се насладят на наличие, което е оптимално близо до визията на режисьорите. “, сподели Тошихару Цуцуи (Toshiharu Tsutsui), шеф на TV Business Division в Panasonic.


„ Ние сме разчувствани, че успяхме да произведем огромна част от нашата продуктова гама за 2018 година с HDR10+ документ “, сподели Бил Мандел (Bill Mandel), вицепрезидент “Връзки с промишлеността ” в Samsung Research America. „ В международен мащаб ние работим взаимно с други компании, внедрили HDR10+, които основават принадлежности и създават свои лични систематични чипове и/или тв приемници, поддържащи HDR10+, с цел да предоставим на потребителите по-широк достъп до великото HDR преживяване “.
„ Ние сме извънредно разчувствани да бъдем част от толкоз обещаващ нов софтуерен стандарт, какъвто е HDR10+. Като самостоятелен Оторизиран център за тестване, Allion постоянно се стреми да показа стойностно предложение на влиятелни организации, като HDR10+ и фирмите, които внедряват технологията. Осигуряването на най-хубавите условия за тестване и узаконяване на претендентите е нашата задача и ангажираност в това начинание. “, сподели Денвър Мишима (Denver Mishima), началник на отдел „ Стандарти и сходство “ в Allion Japan Inc.

„ TTA се радва да работи още веднъж с дисплейната и медийната промишленост, с цел да стартира най-новата HDR технология при фирмите, внедряващи HDR10+. Очакваме с неспокойствие да предоставим услуги за тестване и узаконяване на тази най-нова стратегия “, сподели Парк Йонгам (Park Yongbum), вицепрезидент на TTA.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР