Хавиер Ибанес Диас отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по

...
Хавиер Ибанес Диас отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по
Коментари Харесай

Въпреки два спечелени рунда българският боксьор Хавиер Диас бе отрязан от полуфиналите |

Хавиер Ибанес Диас отпадна на четвъртфиналите на международното състезание по бокс за мъже в Белград, макар че завоюва два рунда в мача си с французина Самюел Кистоюри, заяви специфичният сътрудник на Българска телеграфна агенция Георги Крумов

Българският представител в категория до 57 кг отстъпи с 2:3 (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29) съдийски гласа. Решението разгневи старши треньора на отбора Жоел Арате и той отхвърли да приказва след мача, а ръководителят на националите Валентин Поптолев сподели, че ще бъде подадена контестация поради крайния резултат.

Ибанес Диас, който е последният български участник на международното състезание в сръбската столица, стартира нерешително мача, само че го приключи с очевидно преимущество. Арбитрите край кръга дадоха първия рунд в интерес на Кистоюри с 4:1 гласа, само че във вторите три минути по-агресивната игра на родения в Куба български национал даде резултат и това докара до три резултата от 10:9 в интерес на Ибанес Диас.

В последния рунд Ибанес Диас продължи да господства и вкара няколко доста тежки удара в торса на Кистоюри, който също сподели доста първокласен бокс. По-добрата игра на българина бе оценена от трима от съдиите - тези от Киргизстан, Република Корея и Ирландия, само че това не се оказа задоволително за национала ни за победа.

В последна сметка арбитрите от Киргизстан и Южна Корея дадоха мача в интерес на Ибанес Диас с 29:28, до момента в който тези от Ирландия, Швеция и Гватемала присъдиха същия резултат, само че в интерес на французина.

На полуфиналите в четвъртък Кистоюри ще се бие с американския младеж Джамал Харви, който завоюва с цялостно съдийско единогласие против Руджакран Джунтронг от Тайланд.

В другата половина на жребия на полуфинал са Серик Темиржанов от Казахстан, който победи с 5:0 руснака Едуард Савин, а със същия резултат кубинецът Освел Кабайеро Гарсия завоюва против мексиканеца Мигел Вега Барерас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР