Хасково си отдъхна. Всички направени до момента тестове на хора,

...
Хасково си отдъхна. Всички направени до момента тестове на хора,
Коментари Харесай

Хасково си отдъхна. Отрицателни тестове

Хасково си отдъхна. Всички направени досега проби на хора, които са били в контакт с Григор Димитров, са негативни. В 14-дневна карантина са всички, които са били на разстояние под 1,5 м от първата ни ракета.

Тенис клубът в Хасково към този момент работи, откакто бе затворен за цялостна стерилизация. Тя се наложи, измежду като стана ясно, че Гришо е инфектиран с ковид. Той бе в родния си град предишния вторник, където имаше подготовка, която бе следена от десетки почитатели на тениса. Много жители, с които и деца, имаха непосреден контакт с тенисиста и се снимаха с него.

 

Именно по тази причина здравните управляващи взеха спомагателни ограничения – всички, които са имали непосреден контакт с Григор Димитров или са били на разстояние под 1,5 м, да бъдат сложени под 14-дневна карантина, считана от 16 юни.

Отрицателни са резултатите на всички контактни с Григор Димитров лица, които непринудено са били изследвани в Хасково. Отрицателни са тестванията на родителите на първата ни ракета, на чиновниците на тенис клуба, както и на кмета на града, който се е срещнал с него.

Новината стремително се популяризира сред родителите на деца, които са се снимали с тенисиста. Те описаха, че са се паникьосали. Една от майките описа, че на множеството деца тестванията са негативни.

Под карантина са и всички публицисти, отразявали събитието. Самият Григор Димитров заяви в обществените мрежи, че е инфектиран. В момента се възвръща у дома - в Монако.

С позитивна проба е и треньорът му, както и последният му противник - Борна Чорич. Седмица преди шампионата в хърватския град Задър и няколко дни преди Григор да се прибере в Хасково, той се състезава в Белград. След мачовете всички тенисисти бяха на купона на Новак Джокович. Предполага се, че точно там се е заразил Гришо.

Фитнес инструкторът на Ноле също е с ковид, а първата ракета на Сърбия съобщи, че ще се изследва в Белград.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР