Хърватският премиер Андрей Пленкович заяви в интервю за китайската агенция

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович заяви в интервю за китайската агенция
Коментари Харесай

Андрей Пленкович: Надявам се на задълбочаване на политически отношения и икономическо сътрудничество с Китай

Хърватският министър председател Андрей Пленкович съобщи в изявление за китайската организация Синхуа, че се надява на задълбочаване на политическите и икономическите връзки с Китай, съобщи хърватската организация Хина.

„ Надявам се на задълбочаване на нашите политически връзки, на нашите съвещания, както и на нашето икономическо съдействие “, съобщи Пленкович във връзка 30-годишнината от определяне на дипломатически връзки сред Хърватия и Китай.

По думите му двустранното съдействие в границите на китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “ се е ускорило, а самодейността 17+1, в границите на която Пекин си сътрудничи с страни от Централна и Източна Европа, е била потребна за всички страни в Централна и Източна Европа.

Пленкович означи също, че китайски компании да осъществили планове в Хърватия и прикани за повече съдействие и разговор сред Хърватия и Европейския съюз по въпроси като международната сигурност, мира, енергийния бранш и климатичните промени.

„ Трябва повече да си сътрудничим. Смятам, че имаме постоянни основи. Сътрудничим си от 30 години, изключително интензивно през последните две години “, съобщи още Пленкович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР