Хърватия се подготвя за старта на най-очаквания туристически сезон от

...
Хърватия се подготвя за старта на най-очаквания туристически сезон от
Коментари Харесай

Туризмът се завръща с пълна сила

Хърватия се приготвя за старта на най-очаквания туристически сезон отдавна. И го прави, като е една от първите европейски страни, които са отменили множеството от настоящите до момента ограничавания заради ковид за своите гости, оповестява „ Евронюз “, съобщи организация БГНЕС.

Отсега нататък балканската страна разрешава влизането на туристи, идващи както от Съединени американски щати, по този начин и от по-голямата част от Европа и доста други страни, с единственото условие да се показа документ за имунизация, негативен тест или доказателство за преболедуване на инфекцията. „ Туристическият бранш към този момент е в развой на имунизация “, удостоверяват от туристическия съвет на град Опатия. " Всички чиновници на хотели, заведения за хранене и частни квартири са имунизирани. В допълнение, ние създадохме няколко лаборатории за тестване за всички, които би трябвало да показват негативни проби, когато се връщат в съответните си страни ".

Всъщност, триумфът на туристическия сезон значително ще зависи както от наредбите, които всяка страна ползва, по този начин и от условията, които се постановат при завръщането вкъщи. От този понеделник английските жители ще могат да посещават Испания без каквито и да било ограничавания или здравни условия, макар че от Лондон те към момента са помолени за карантина при завръщането си. Заедно с Англия и други страни като Австралия, Израел, Китай или Япония също получават утвърждението на Мадрид да пътуват до страната без ограничавания.

Балеарският град Магалуф, една от обичаните дестинации на хиляди младежи от Англия, вижда някои от своите заведения и магазини да стартират да се отварят след опустошителната 2020 година. Хосе Пардо, притежател на ресторант, удостоверява, че " атмосферата тук не е доста оживена, само че е такава, каквато е. Освен испанците, които идват в петък, събота и неделя, тук няма туристи. Отворени са единствено два хотела ". Въпреки че Англия е сложила Испания в листата си с страни, за които не предлага пътешестване, новата мярка се чака доста да усили идването на британци. И двете страни се нуждаят възобновяване на туризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР