Хърватия е сред страните с най-колоритна и апетитна кухня. Традиционните

...
Хърватия е сред страните с най-колоритна и апетитна кухня. Традиционните
Коментари Харесай

Не може да не ги опиташ! Най-вкусните хърватски ястия

Хърватия е измежду страните с най-колоритна и апетитна кухня. Традиционните ястия, които се оферират на нейната територия, са повлияни от кулинарните обичаи в Италия, както и тези в балканските страни.

Заради близостта на Хърватска с Адриатическо море морската храна съставляват огромна част от локалното меню. Разбира се, с изключение на морски деликатеси страната може да предложи на гостите си още невероятни млечни артикули и месни деликатеси, гарнирани с гъби, картофи, зеле, манголд, спанак и други листни зеленчуци.

Супите също са присъщи за хърватската кухня. Овкусени с месен бульон и подправки, те ще пробудят апетита ви и ще ви накарат да забравите за всевъзможни диети.

Със сигурност има доста специалитети от хърватската кухня, които заслужават да бъдат опитани. Ако разполагате единствено с няколко дни в страната обаче, ви съветваме да се ориентирате главно към най-емблематичните от тях. Вижте в галерията ни няколко ястия, които ще ви накарат да се върнете още веднъж в тази красива страна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР