Хартиените рецепти няма да отпадат засега, въпреки че се очакваше

...
Хартиените рецепти няма да отпадат засега, въпреки че се очакваше
Коментари Харесай

Хартиените рецепти няма да отпадат засега

Хартиените предписания няма да отпадат към този момент, макар че се очакваше това да стане от 1 май.

74 мнения и оферти са постъпили в Министерството на здравеопазването в границите на публичното разискване на плана за изменение на Наредбата от 2009 година за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, оповестява " Евроком ". 

„ Предвид огромния брой изпратени мнения и оферти от заинтригувани страни, ангажирани с процесите по предписването и отпущането на лекарствени артикули, и нужното софтуерно време за тяхното разглеждане и разискване, посоченият в плана за изменение на Наредба №4 период от 1 май за отпадане на бялата хартиена рецепта се отсрочва ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 

Поради големия публичен интерес и реакциите на съсловните организации във връзка с препоръчаните промени в плана на наредбата, в Министерството на здравеопазването беше проведена среща, с цел да се чуят другите мнения, мнения и оферти, свързани с отпадането на бялата хартиена рецепта и въвеждането напълно на електронна такава. Изложените по време на срещата причини също ще бъдат взети поради при завършване на плана за изменение на наредбата. 

Министерство на здравеопазването работи в посока въвеждане на електронно опазване на здравето. Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на 2022 г. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР