Харков. Най-малко осем души загинаха в Харков след руски въздушен

...
Харков. Най-малко осем души загинаха в Харков след руски въздушен
Коментари Харесай

Франс прес: Най-малко осем загинали в Харков след руски въздушен удар

Харков. Най-малко осем души починаха в Харков след съветски въздушен удар против жилищен регион в града, който е подложен на набези от съветските сили, оповестяват украинските управляващи, представени от Франс прес и Укринформ.

Освен това при въздушния удар са били ранени шестима души, а 38 души са били избавени, заяви във Facebook украинската Държавна работа за изключителни обстановки. Тя разгласява фотография на спасители, работещи в развален жилищен блок.

Двама от избавените са били извадени отдолу под руините на пететажния блок, спасителите не престават работата си, се споделя още в известие на службата в Телеграм.

По-рано беше обявено, че при обстрел на централния площад на Харков от съветските войски са починали 10 души, напомня Укринформ.

Най-горещата точка в Украйна е Херсон, следвана от Харков и на северозапад от Киев, съобщи Олексий Арестович, консултант на ръководителя на президентската канцелария по телевизия “Рада ”. Той посочи, че в Херсон се водят борби по улиците сред украинските въоръжени сили и съветската войска.

“Втората точка е направлението на северозапад от Киев, където врагът пробва да се групира и прегрупира, а ние нанасяме мощни артилерийски удари по него ”, добави Арестович.

Британският министър председател Борис Джонсън порица през днешния ден " отвратителните " бомбардировки, осъществени от Русия в Харков, втория по величина украински град. Той ги съпостави с ударите, нанесени против Сараево през 90-те години на предишния век.

Редакция и превод: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР