Харчим 2,5 милиарда лева за 10-те празнични дни от Игнажден

...
Харчим 2,5 милиарда лева за 10-те празнични дни от Игнажден
Коментари Харесай

Празнуваме с 10 млн. лв. в час

Харчим 2,5 милиарда лв. за 10-те празнични дни от Игнажден до Нова година
С каква скорост харчим пари по коледните и новогодишните празници? Невероятно на факт - с 10 милиона лв. в час. Това е сумата, която ще влезе в обращение на всеки 60 минути до 1 януари, пресметнаха финансисти.

Над 250 лева ще изхарчи всеки българин за дарове и празнични трапези в 10-те дни от Игнажден само че Нова година. Следната сума тази година набъбна до 351 лева - резултат от повишените приходи и увеличеното ползване, сочат предколедните изследвания.
Когато към тези пари се прибавят и сумите, които нашенците ще разпилян за празнични воаяжи в страната и в чужбина, се чака да счупим върховете по харчене и да извадим общо към 2,5 милиарда лв.. Това значи, че дневно българите са извадили и ще продължат да вадят от джоба си по 250 млн. лева дневно.

Много от хората не се замислят толкоз съществено и пазарят непринудено – на правилото на Коледа всичко ни би трябвало. При електронната търговия се оказва, че електрониката към този момент не е най-търсена, сменена е от модата.

Основната част от парите за Коледа са спестени. Всеки трети българин е заделил сред 250 и 350 лева, като е зарадвал с дарове към 10 души - другари и родственици. За поредна година обаче доста от хората ще търсят и заеми. Експертите поучават да се теглят дребни суми за къс интервал.

Въпреки бомбастичните числа и сметки обаче 8 на 100 от хората у нас не са могли да отделят повече от 50 лв. за всичко по празниците.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР