Хаосът на пазара на никел отново се върна. Днес цените

...
Хаосът на пазара на никел отново се върна. Днес цените
Коментари Харесай

Никелът отново предизвика хаос на Лондонската борса за метали

Хаосът на пазара на никел още веднъж се върна. Днес цените на метала паднаха с 5% и Лондонската борса за метали (LME) беше принудена да прекрати търговията единствено минути след повторното отваряне след едноседмична пауза.

Цените на никела скочиха над 100 000 $ за звук предходната седмица, като започнаха месеца от равнища на 25 000 $, откакто войната в Украйна увеличи цените на суровините.

Лондонската борса за метали прекрати търговията и анулира покупко-продажби на стойност 3,9 милиарда $, което е необичаен ход, който върна цената на никела под 50 000 $.

Търговията се отвори още веднъж в сряда и цената на никела незабавно падна с 5% до към 45 600 $ за звук, заяви LME, достигайки нова долна граница, наложена от борсата.

Борсата обаче бързо спря пазаруването и продажбата, като уточни като причина механически проблем с новия дневен предел, а някои покупко-продажби са били осъществени под ценовото ограничаване. LME съобщи, че единствено електронната търговия е спряна.

Никелът се употребява най-вече при производството на неръждаема стомана, само че от ден на ден се употребява и в батериите за електрически транспортни средства.

Това е една от многото артикули, които се нарастнаха, откогато Русия стартира война, наред с петрола, пшеницата и други метали като паладий.

Металът се търгува сред 10 000 и 20 000 през по-голямата част от последното десетилетие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР