Хънтър Байдън, син на американския президент Джо Байдън, заяви пред

...
Хънтър Байдън, син на американския президент Джо Байдън, заяви пред
Коментари Харесай

Синът на Байдън със съдбовен ход, какво следва

Хънтър Байдън, наследник на американския президент Джо Байдън, съобщи пред съда, че възнамерява да се признае за отговорен по две обвинения в укриване на налози, оповестяват " Ню Йорк таймс " и Си Ен Ен.

Признанието му е част от съглашение, което може да предотврати присъда по обвиняване, обвързвано с оръжие. Хънтър не е платил налози върху приходи от над 1,5 милиона $ през 2017 година и 2018 година, макар че е дължал над 100 000 $, настояват прокурори, предава Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция. 
-->
В настрана дело той е упрекнат и в нелегално владение на огнестрелно оръжие при взаимозависимост и приложимост на следено вещество, а това е закононарушение. По-младият Байдън е сключил съглашение с федералните прокурори в Делауеър за авансово отклоняване от правосъден развой по това обвиняване. 

Това е опция на наказателното гонене, която разрешава на обвинените да избегнат присъда или затвор. Признанието идва в миг, когато президентът демократ Байдън може да се изправи против някогашния президент Доналд Тръмп, сегашен главен кандидат за номинацията на републиканците за изборите през 2024 година

От години републиканците упрекват Хънтър Байдън, че е употребявал политическата власт на татко си за персонална полза в покупко-продажбите си в Украйна и Китай, макар че инспекцията на назначения от Тръмп прокурор на Делауеър Дейвид Вайс не е разкрила никакви доказателства в поддръжка на тези изказвания.

Тръмп и неговите републикански съдружници насочиха обвинявания за по-мекото отношение към Хънтър Байдън поради съглашението за признание на виновност предишния месец. Те от години упрекват сина на Джо Байдън в търговия с въздействие в чужбина, наред с други неща. 

Тези обвинения доведоха до започването на следствие от страна на Вайс, на който в отклоняване от нормалната процедура беше разрешено да остане на поста си, с цел да продължи инспекцията, откакто Байдън победи Тръмп на изборите през 2020 година Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд отхвърли изказванията за привилегировано отношение и съобщи, че на Вайс е било предоставено цялостното право да проверява Хънтър Байдън.

Вайс също по този начин е декларирал, че никой не се е намесвал в процеса на следствието. 

Хънтър Байдън е работил като лобист, юрист, съветник, капиталов банкер и художник. Той обществено е обсъждал битката си със зависимостите, в това число алкохолизъм и приложимост на кокаин.

Тръмп, който беше упрекнат в Ню Йорк за хипотетично подправяне на бизнес документи за заплащане на рушвет на порнозвезда за нейното безмълвие и е изправен пред федерални наказателни обвинявания във Флорида за боравене с класифицирани документи след напускането на поста през 2021 година, разкритикува договорката на Хънтър Байдън с прокурорите като елементарна " санкция ". 

Данъчните обвинявания могат да доведат до присъда до 18 месеца, само че съгласно юридически специалисти Хънтър Байдън надали ще влезе в пандиза, защото няма предходни престъпни прояви и е поел отговорност за дейностите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР