Ханк Боунър ["Динамо софтуер"] Няколко месеца след като стана собственост

...
Ханк Боунър ["Динамо софтуер"] Няколко месеца след като стана собственост
Коментари Харесай

Ханк Боунър застава начело на "Динамо софтуер"

Ханк Боунър

[ "Динамо програмен продукт "] Няколко месеца откакто стана благосъстоятелност на американския фонд Francisco Partners, българската софтуерна компания " Динамо програмен продукт " разгласи и назначението на нов изпълнителен шеф – Ханк Боунър. Той наследява на поста създателя на сдружението Красен Драганов, който ще се концентрира върху продуктовата иновация на платформата Dynamo™, оповестяват от сдружението.

Смяната на върха е първият огромен ход на новия мажоритарен притежател на българския бизнес. Francisco Partners влезе като акционер в разработчика на облачни CRM системи за ръководство на вложения и капиталови портфейли през октомври. Цената на договорката не беше оповестена, само че съгласно източници на " Капитал " цената й е 70 млн. $, като 10 млн. $ от тях са за чиновниците на компанията.

Новият управител има над 20-годишен опит във fintech промишлеността и региона на сливанията и придобиванията. Преди да стане част от екипа на " Динамо програмен продукт ", той е бил президент и основен действен шеф на софтуерната компания CentralBOS, която създава едноименното облачно ERP решение. Работил е и за един от водещите играчи в региона на разплащанията в света – Global Payments, където е отговарял за ръководството на електронната търговия на сдружението по целия свят, за консолидираното на разнообразни способи за пласиране, както и за интернационалните му сливания и придобивания. Преди това е продължение на над 15 година е водил покупко-продажби като вложител в софтуерни бизнеси, смесени фондове и капиталово банкиране в компании като H.I.G. Capital и Goldman Sachs.

----------------------

Още назначения в резюме От началото на годината изпълнителният шеф на Lenovo за Югоизточна Европа Иван Бозев ръководи активността на софтуерната компания и в Централна Европа. В новата си роля на изпълнителен шеф и общоприет управител за района той към този момент дава отговор за PC бизснеса на Lenovo в България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и още шест източноевропейски страни, като ще бъде основан в София. Бозев е част от екипа на китайската група от над 17 години, като през този интервал е заемал разнообразни позиции в структурата й. Има магистърска степен от Техническия университет във Виена.
Интервю с Иван Бозев четете в новия брой на в. " Капитал ". От 1 януари 36-годишният Ивелин Георгиев е шеф на завода на Siemens за произвеждане на измервателна инсталация за артикули високо напрежение в Правец. Той застава на поста след над 10 година стаж в немската компания Grammer, профилирана в създаването и производството на съставни елементи и системи за авто интериор, в която кариерата му минава от най-ниските стъпала в йерархията до позицията на общоприет управител. Георгиев има магистърска степен по машинно инженерство от Техническия университет в София. Нестор Несторов е новият бранд управител на Volkswagen леки коли от началото на годината. Той уголемява отговорностите си, като резервира досегашната си позиция на бранд управител на Volkswagen лекотоварни коли, която заема от 2012 година Официален вносител на леките и лекотоварните коли Volkswagen за страната е " Порше България ". Несторов е част от екипа на компанията от 2008 година, като през този интервал е заемал разнообразни постове в структурата й. Завършил е Автомобилен механически лицей в Дортмунд.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР