Хандбалистите на Локомотив спечелиха с 34:25 варненското дерби срещу Спартак

...
Хандбалистите на Локомотив спечелиха с 34:25 варненското дерби срещу Спартак
Коментари Харесай

„Локомотив“ спечели хандбалното дерби на Варна

Хандбалистите на " Локомотив " завоюваха с 34:25 варненското дерби против " Спартак " в 14-ия кръг на мъжката ни А група. Първото полувреме на дуела, игран в зала " Владислав " бе много равностойно, само че " железничарите " въпреки всичко съумяха да се отдръпват с задатък от три гола на почивката. През втората част играчите на Чавдар Чернев усилиха преднината си. Най-резултатен за спечелилите бе Димитър Грозев с 10 гола, 7 добави Теодор Добрев. За спартаклии с 9 попадения се регистрира Йордан Попов, 4 осъществя Делян Илиев.

" До 15-ата минута държахме дори самодейността, водехме с три гола, бяхме спокойни. Наивни неточности обаче ни изнервиха, тимът на " Локомотив " се възползва незабавно от тях, изравни резултата и поведе на полувремето. Второто полувреме не желая да го разясня, прибързани стрелби изнервиха играта ни в нахлуване, оттова падна и концентрацията в отбрана и позавъртях състава до края на мача ", разяснява старши треньорът на " Спартак " Веселин Станков.

" За нас беше значимо за нас да спечелим това градско дерби поради предишния кръг, когато загубихме нещастно в Габрово ", съобщи старши треньорът на " Локомотив " Чавдар Чернев. Той добави, че не прави драми от края на рекордната серия от 86 следващи победи, а е уверен, че тимът му е подготвен за нови достижения. Според Чернев " Локомотив " продължава да е любимец за продобиване на шампионската купа и купата на България. Той не скри, че в отбора му е имало много кадрови проблеми за мача със " Спартак " и съвсем всички хандбалисти са играли с травми, само че все пак отборният дух оказа помощ на " Локомотив " да удържи успеха.

В идващия кръг Спартак приема Добруджа на 22 февруари, а Локомотив гостува на Пирин в Гоце Делчев ден по-късно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР