Hamburg European Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Карен Хачанов 6-0, 6-2Карлос

...
Hamburg European Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Карен Хачанов 6-0, 6-2Карлос
Коментари Харесай

Алкарас разгроми Хачанов на четвъртфинала в Хамбург


Hamburg European Open, четвъртфинал

Карлос Алкарас – Карен Хачанов 6-0, 6-2

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите в Хамбург след победен триумф над Карен Хачанов. Испанецът изцяло надигра своя конкурент и стигна до триумфа след едвам 67 минути игра, като към момента няма загуба на равнище ATP 500 от началото на сезона.

Следващият конкурент на международния №6 ще бъде спечелилият от конфликта сред Борна Чорич и Алекс Молчан.

Алкарас не направи нито една двойна неточност против четири на Хачанов, като в това време първият подложен завоюва 71% от точките си на първи сервис (22/31). Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро осъществя пет от 11-те си брейкпойнта (45%), до момента в който неговият конкурент пропусна единствения късмет за пробив, до който съумя да доближи.

Зрителите, които чакаха оспорван и равносилен дуел, още през първия сет схванаха, че действителността ще бъде друга. Още през цялото време Алкарас стартира да показва доста динамичен и нападателен тенис, на който Хачанов не намираше отговор. Испанецът загуби единствено две точки на собствен сервис и записа три поредни пробива, спечелвайки изрично първата част с 6-0 единствено за 26 минути.

В началото на втория сет Хачанов оказа по-сериозна опозиция и на два пъти поведе в резултата, само че Алкарас не му разреши да стигне до пробив. Много по-добрата физическа кондиция на испанеца от ден на ден накланяше везните в негова изгода и той завърши дуела със серия от пет следващи извоювани гейма, триумфирайки безапелационно с 6-0, 6-2.

В различен забавен конфликт от днешния ден Лоренцо Музети победи Алехандро Давидович Фокина и си подсигурява завръщане в Топ 50 на ранглистата в понеделник.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Аслан Карацев – Франсиско Серундоло 3-6, 6-4, 6-7(4)

Алехандро Давидович Фокина – Лоренцо Музети 4-6, 3-6

Карлос Алкарас – Карен Хачанов 6-0, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР