Хамас“ ще освободи всички израелски заложници срещу всички палестински затворници.Хамас“

...
Хамас“ ще освободи всички израелски заложници срещу всички палестински затворници.Хамас“
Коментари Харесай

„Хамас“ ще освободи всички израелски заложници срещу всички палестински затворници


„ Хамас “ ще освободи всички израелски заложници против всички палестински пандизчии.

„ Хамас “ ще освободи всички израелски заложници  в Газа,

в случай че Израел освободи всички  палестински пандизчии ,

разгласи през днешния ден високопоставеният представител на организацията Осама Хамдан на конференция в Бейрут, съобщи Ройтерс.

Хамдан сподели още, че в случай че в петък Международният съд в Хага  излезе с решение,  призоваващо за преустановяване на огъня в линията Газа, палестинското движение  ще го съблюдава,

в случай че Израел отвърне със същото.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс  възнамерява да се срещне с израелски, египетски и катарски

публични представители  през идните дни за диалози по отношение на евентуална договорка за

заложниците в Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на източник, осведомен с тематиката.

Вестник „ Вашингтон пост “, който първи заяви за пътуването на Бърнс и се базира на осведомени с въпроса публични представители, сподели,

че  Израел е предложил двумесечна пауза в сраженията,  която да разреши поетапно освобождение на заложниците, които към момента са в анклава след офанзивата на „ Хамас “ в Израел от 7 октомври.

Бърнс „ ни оказа помощ за договорката за заложниците, която беше подписана и се пробва да ни помогне да договорим още една “, съобщи пред публицисти на борда на „ Еър форс уан “ (Air Force One) съветникът по въпросите на националната сигурност на Белия дом Джон Кърби и препрати уточняващи въпроси към разследващата организация.

Централно разузнавателно управление на САЩ, което следва политика да не разкрива детайлности за пътуванията на шефа си, отхвърли да разяснява.

Изпращането на Бърнс от страна на президента Джо Байдън за диалози с публични представители, в това число с катарския министър председател и външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, идва в миг, когато ответната израелска военна акция против „ Хамас “ продължава към този момент четвърти месец, отбелязва Ройтерс.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР