Хамас - групировката, която контролира ивицата Газа, изключи възможността за

...
Хамас - групировката, която контролира ивицата Газа, изключи възможността за
Коментари Харесай

„Хамас” отказва да освободи заложници преди войната да спре

Хамас - групировката, която управлява линията Газа, изключи опцията за освобождение на заложници, до момента в който Израел не се съгласи на " цялостно преустановяване на експанзията ".

Израел твърди, че е умъртвил повече от 2000 бойци на Хамас в Газа след сключването на примирието по-рано този месец, когато бяха освободени повече от 100 заложници.

Смята се, че към 120 души, отвлечени от Израел на 7 октомври, към момента са в плен в Газа.

В Организация на обединените нации не престават напъните за приемане на резолюция по отношение на войната.

Съединени американски щати обявиха, че към момента имат съществени опасения по отношение на проекторезолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, чието гласоподаване в този момент се отсрочва за 22 декември.

Седмичното помирение този месец докара и до увеличение на потока от помощи в Газа, където Организация на обединените нации предизвести, че популацията е застрашено от апетит, в случай че войната сред Израел и Хамас продължи.

В Кайро, Египет, се водят договаряния за ново помирение, макар че първичните диалози в сряда не доведоха до съглашение.

В изказване Хамас съобщи: " Съществува палестинско национално решение, че не би трябвало да се приказва за пандизчии или покупко-продажби за замяна, с изключение на след цялостното преустановяване на експанзията ".

Не е ясно за кои други палестински фракции се отнася изказването. Ислямски джихад, по-малка формация в линията Газа, е измежду тези, за които се знае, че също държат израелски заложници.

Изявлението на Хамас слага израелското държавно управление в доста мъчно състояние.

То съобщи, че съгласно него най-хубавият метод да се реализира освобождението на заложниците е военният напън върху Хамас и провеждането на избавителни интервенции.

Но до момента този метод не е проработил. Само един пленник - Ори Мегидиш - е бил избавен.

Правителството на Нетаняху е подложено на голям напън и от страна на роднините на към момента арестуваните заложници, като някои от тях декларират, че тактиката на използване на мощ не дава резултат.

Хамас оказва напън върху Израел да приключи изцяло войната, само че без никакви гаранции, че групировката ще спре въоръжените си дейности. Така че израелското държавно управление не е склонно да приключи бойните дейности, до момента в който не почувства, че е сломило военните опциите на Хамас, а то към момента не е постигнало това.

Израелският отчет за убийството на 2 000 членове на Хамас в Газа този месец пристигна ден откакто ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето на тази територия уточни, че общият брой на починалите там от 7 октомври насам е повече от 20 000 души, в това число 8 000 деца и 6 200 дами./
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР