Хамас е близо до споразумение за примирие с Израел, съобщава

...
Хамас е близо до споразумение за примирие с Израел, съобщава
Коментари Харесай

Хамас обяви, че е близо до споразумение за примирие с Израел

" Хамас " е покрай съглашение за помирение с Израел, оповестява " Ройтерс ".

Изявлението идва без значение от обстоятелството, че офанзивите против линията Газа не престават, а против Израел се изстрелват ракети.

Представители на " Хамас " са " покрай реализиране на съглашение за преустановяване на огъня " с Израел и групировката е предала своя отговор на катарските медиатори, съобщи ръководителят на палестинската формация Исмаил Хания.

Преговорите са за краткотрайно помирение за образуване на и договорка за замяна на заложници и пандизчии, посочи представителят на " Хамас " Изат ел Решик.

" Очакваното съглашение ще включва освобождението на израелски дами и деца като заложници в подмяна на освобождението на палестински деца и дами в пандизите на окупацията ", добави той.

По негови думи детайлностите за примирието ще бъдат оповестени от катарски публични лица.
 Хамас са прекратили договарянията за заложниците
Хамас са прекратили договарянията за заложниците

Решението е взето след израелската офанзива против болничното заведение " Ал-Шифа "

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази убеденост, че " Сега сме по-близо, в сравнение с бяхме преди ", означи представителят на Белия дом Джон Кърби по отношение на договорка, имаща за цел да обезпечи освобождението на някои заложници, държани в Газа, и пауза в боевете, което би разрешило да се обезпечи по този начин нужната помощ в обсадения анклав.

по време на нападението си в Израел на 7 октомври, при което бяха убити 1200 души.

Вчера Миряна Сполярич, президент на Международния комитет на Червения кръст, се срещна с Хания в Катар, с цел да " контракти прогрес по филантропични въпроси ", свързани с спора. Тя се срещна настрана и с катарските управляващи.

МКЧК твърди, че не е част от договарянията, целящи освобождението на заложниците, само че като безпристрастен медиатор има подготвеност " да улесни всяко бъдещо освобождение, за което страните се договорят ".
 Израел упреква
Израел упреква " Хамас " в екзекуция на заложничка в болница Ал-Шифа

Твърди, че двама задгранични пленници са държани в лечебното заведение

От дни се приказва за идна договорка за заложници. Миналата седмица беше обявено, че катарските медиатори се пробват да реализират съглашение сред " Хамас " и Израел за замяна на 50 заложници в подмяна на тридневно преустановяване на огъня, с цел да бъдат увеличени доставките на незабавна помощ за цивилни в Газа.

Нападението на " Хамас " на 7 октомври - най-смъртоносният ден в 75-годишната история на Израел , докара до навлизане на израелската войска на палестинската територия, с цел да нападна палестинската формация.

Правителството на Газа твърди, че минимум 13 300 палестинци са били убити, в това число най-малко 5 600 деца и 3 550 дами, при израелските бомбардировки.
 Байдън е оптимист за договорката с
Байдън е оптимист за договорката с " Хамас " за заложниците в Газа

Около 240 заложници бяха взети на 7 октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР