Халапеньо са вид люти чушки с мексикански произход. Те са

...
Халапеньо са вид люти чушки с мексикански произход. Те са
Коментари Харесай

7 ползи от консумацията на Халапеньо

Халапеньо са тип люти чушки с мексикански генезис. Те са дребни, зелени или червени, с умерено лют усет. Обикновено се употребяват в обичайна кухня на Мексико, само че са известни в целия свят. Могат да се употребяват сурови, варени, пушени, сготвени, варени или даже на прахуляк. Освен това тези чушки са богати на хранителни субстанции и имат редица потребни здравословни свойства.

Нека разгледаме 7 здравословните изгоди на Халапеньо.

1. Богати са на хранителни субстанции – и по-конкретно на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Освен това са с ниско наличие на калории. Пиперливият им усет се дължи на веществото капсаицин.

2. Помагат в битката с непотребните килограми – съгласно доста изследвания тези люти чушки форсират метаболизма, понижават апетита и по този метод спомагат за свалянето на ненужно тегло.

 Консумация на Халапеньо

3. Бори се с рака – има редица проучвания, които демонстрират, че капсаицинът в този тип чушки може да се бори с ракови болести, в случай че се приема в огромни дози. Все още обаче изказванията не са изцяло потвърдени.

4. Може да бъде естествено болкоуспокояващо – капсаицинът в лютите чушки работи и като естествено болкоуспокояващо. Интересното е, че с изключение на посредством консумация може да намалите болката и като положите чушката на болното място.

5. Предотвратява стомашни язви – въпреки че схващането е изцяло противоположно, а точно, че лютите храни могат да станат причина за язва, проучванията сочат, че капсаицинът понижава риска от появяването им.

6. Бори се с инфекциите – подправките и билките от много време се прибавят към продуктите, с цел да подобрят усета им и да се оправят с възможното им повреждане. Този тип чушки, както и останалите люти храни, съдържат съединения, които предотвратяват развиването на бактерии, които могат да станат причина за инфекциозни проблеми.

7. Спомага за положителното сърдечно здраве – лютите чушки спомагат за понижаването равнищата на кръвното налягане, холестерола и захарта, което, от своя страна, води до благосъстоянието на целия организъм. Имайки поради, че това са най-честите аргументи за проблеми със сърцето, чушките биха били извънредно потребен артикул за тези, които са изложени на риск от такива болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР