Хакерската група разкри също американски и руски разработкиОгромна база данни

...
Хакерската група разкри също американски и руски разработкиОгромна база данни
Коментари Харесай

Изтече клиентска база данни на BMW

Хакерската група разкри също американски и съветски разработки

Огромна база данни със притежатели на BMW коли се появи в „ тъмния уеб ”
(снимка: CC0 Public Domain)

База от данни с информация за 384 319 притежатели на коли BMW от Обединеното Кралство се предлага за продажба във конгрес в „ тъмния уеб ”   от хакерска група, подвизаваща се под името Kelvin Security Team, оповестиха от KELA, компания за киберсигурност, основана в Тел Авив.

Същата хакерска група предходната седмица се опита да продаде база от данни, обвързвана с американската бизнес консултантска компания Frost & Sullivan. Сега тя разгласява информация за клиенти на BMW, в това число букви и фамилни имена, имейли, адреси, номера на транспортни средства, имена на търговци, наред с други данни.

Kelvin Security Team е мощно дейна хакерска група в „ подземните ” конгреси, като единствено през юни 2020 година е предложила за продажба 16 бази данни, в това число такива, свързани с държавни контрактори на Съединени американски щати и схеми за разработвани съветски военни оръжия, настояват от KELA.
още по тематиката
В допълнение, групата е предоставила гратис 28 бази данни, засягащи разнообразни институции в Мексико, Иран, Съединени американски щати, Австралия, Швеция, Франция и Индонезия. От KELA декларират, че са разкрили и база от данни на притежатели, предлагана за продажба в „ под земята ” конгрес.

От хакерската група настояват, че данните за BMW идват от „ прът център ”, който ръководи клиенти на разнообразни снабдители на коли. KELA съобщи, че е получила базата данни и е открила, че тя съдържа съвсем 500 000 потребителски записа от 2016 година до 2018 година, като визира и американски притежатели на други марки коли, включително Mercedes, SEAT, Honda и Hyundai.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР