Хакерска атака принуди няколко руски медии да издадат днес фалшиво

...
Хакерска атака принуди няколко руски медии да издадат днес фалшиво
Коментари Харесай

Заради хакерска атака няколко руски медии издадоха фалшиво предупреждение за въздушна тревога

Хакерска офанзива принуди няколко съветски медии да издадат през днешния ден подправено предизвестие за въздушна паника, призовавайки хората да потърсят скривалище от идна ракетна офанзива, заяви съветското министерство на изключителните обстановки, представено от Reuters.

" В резултат на хакерска офанзива против сървърите на радиостанции и малките екрани в някои райони на страната беше публикувана информация за оповестяване на въздушна паника ", уточни в изказване министерството. " Тази информация е подправена и не отговоря на действителността ", се добавя в изказването.

Сред районите, където е била публикувана подправената информация е Крим - полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, заяви организация РИА " Новости ".

В ефира на една локална телевизия се появи изображение на мъж, бягащ към скривалище от летяща ракета, с надпис: " Всички към укритията незабавно! ", излиза наяве от фрагменти в обществените мрежи.

В ефира на радиостанции прозвуча звукът на мощни сирени и беше публикувано известие: " Внимание, внимание! Издадено е предизвестие за въздушна паника! Всички да се насочат към укритията незабавно! Внимание, внимание! Ракетна опасност! ".

Руски държавни медии цитираха локални чиновници, съгласно които зад офанзивата стои Украйна. Засега няма формален коментар от страна на Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР