За да подобрите настроението си в лош ден, сме събрали

...
За да подобрите настроението си в лош ден, сме събрали
Коментари Харесай

Имате лош ден? Ето как да го направите по-щастлив

За да подобрите настроението си в неприятен ден, сме събрали 40 лесни метода да ви помогнем да измененията настроението си. Въпреки че не подсигуряват усъвършенстване на вашето психологично здраве, те са първата стъпка към реализиране на тази цел.

1. Направете отмора за разходка. Ако можете да посветите доста време на това и да ходите сами с мислите си, тогава ужасно. Но в случай че имате под напрежение ден в офиса, даже къса отмора на открито ще усъвършенства настроението ви.

2. Обадете се на фамилията си. Разговорите с близки хора могат да ви оказват помощ да се измъкнете от коловоза.

3. Опитайте дихателни извършения. Ако се чувствате преуморени или желаете да се възстановите по средата на тежък ден, практикувайте извършения за надълбоко дишане: те са чудесни за пречистване на главата ви.

4. Отидете на кино. Това ще ви разреши да се изключите от протичащото се и да се потопите в измислена история, вместо да се занимавате с неприятния си ден.

5. Поглезете се с нещо релаксиращо. Подходящи са педикюр, масаж на тяло с масла или грижа за лице. Повярвайте, даже сходна рутина е чудесно средство за ненадейно възстановяване на настроението.

6. Превърнете банята си в спа център. Изберете обичаната си свещ, сложете плейлист и се отпуснете в цялостно самодоволство и не забравяйте да изключите светлините и да вземете няколко закуски.

7. Погледнете обстановката от другата страна. Запишете събитията, които ви разстройват, с цел да можете да прецените какъв брой дребни или огромни са проблемите в реалност.

8. Обадете се на най-хубавия си другар. Понякога пет минути мързеливи диалози с непосредствен другар са по-ефективни от час деен диалог с психолог.

9. Прочетете някои мотивационни цитати. Това не е мит – те в действителност повдигат духа ви и ви заразяват с позитивизъм.

10. Отидете на дълго пътешестване. Да се ​​возите с кола е един от най-хубавите способи да се отървете както от безпокойството, по този начин и от замисленото въодушевление.

11. Напишете на какво се възхищавате в себе си. Опитайте се да не бъдете толкоз сурови към себе си и не се обвинявайте за неприятния ден, който се случва на всички, а вместо това насочете вектора на вниманието към личните си мощни страни.

12. Не отменяйте срещата. Когато имате неприятен ден, първата ви мисъл може да е да отмените всички идни събития, само че в реалност да бъдете виновни към времето и уговорките си е част от грижата за себе си.

13. Вземете брошура за оцветяване за възрастни. И се захващайте за работа с красиви цветни моливи или бои, заглушавайки отрицателните мисли с песни от вашия плейлист.

14. Направете лист с благодарности. Вместо да се фокусирате върху това, което не е наред в живота ви, припомнете си всички неща, за които сте признателни. Всичко, от което се нуждаете, е дневник, химикал и вашите мисли.

15. Посетете музей или галерия. Малко хармония и хубост могат да оказват помощ доста за облекчение на напрежението.

16. Дайте воля на страстите си. Можете да запишете цялата негативност, която кипи вътре в тетрадка, в случай че нямате кой да слуша тук и в този момент.

17. Посетете подслон за животни. Както е известно от доста години, прекарването на време с космати любимци обезпечено има удобен резултат даже върху душeвността, разтърсена от тревожни събития.

18. Направете шопинг терапия. Няма нищо по-добро от премията на нови обувки или чанта.

19. Опитайте нова рецепта за десерт. Печенето е необикновено средство за облекчение на напрежението и няма нищо по-хубаво от това да хапнете нещо вкусно, което сте създали сами.

20. Прочетете вдъхновяваща книга. Една приятна книжна история, която потапя читателя в различен свят от събития, може изненадващо да провокира положителни мисли и усеща.

21. Слушайте комедиен подкаст. Всички помним, че смехът към момента е най-хубавото лекарство.

22. Играйте с домашни любимци. Отделете малко време, с цел да поиграете с вашите домашни любимци, поканете другар да разноски кучето си или потърсете в интернет " сладки кученца и котенца “.

23. Вземете си душ. Вземете със себе си скраб за тяло, добър надълбоко почистващ еликсир и вземете най-хубавия душ на света.

24. Запишете час по йога. Това ще ви даде нещо, което да очаквате с неспокойствие и в действителност ще ви помогне да изчистите мозъка си.

25. Разгледайте фамилния фотоалбум. Гледането на занимателни или сладки фотоси ще ви върне приятни мемоари и ще предотврати нов вероятен прилив на отрицателни страсти.

26. Започнете идващия ден с интензивност. Мощен прилив на сила след миналия ден, който е изсмукал всичките ви сили, ще ви бъде потребен.

27. Разходете се в парка. Ако сте били затворени на закрито, разходката измежду природата с хубава книга ще бъде ужасно развлечение.

28. Направете обичания си коктейл. Приготвянето на коктейли вкъщи е сложна и отнемаща време задача, тъй че бързо ще забравите за потискащите си мисли в процеса.

29. Пийте задоволително вода. Това може да наподобява явно, само че когато мозъците ни са другаде, забравяме основите, които са основни за положителното умствено и физическо действие.

30. Играйте на настолна игра. Интелектуалните действия са превъзходен метод да подтикваме мозъка си, без да вършим нещо стресиращо.

31. Опитайте градинарство. Помислете за запазване на имот в социална градина или потребление на личен двор.

32. Насочете силата си към битка с потискащите страсти. Отървете се от вибрациите на неприятен ден, като не превключвате на нещо друго, а като си позволите да крещите във възглавницата си, да скъсате лист хартия или да ударите тази доста нещастна възглавница.

33. Запишете се на някакъв курс. Независимо дали предпочитате пилатес, колоездене, бокс или нещо напълно друго, планирането на подготовка ще ви помогне да се отпуснете, до момента в който се грижите за тялото си.

34. Занимавайте се с изобразяване. Дейност като рисуването ще откъсне мозъка ви от разочарованието и ще освободи творчеството ви.

35. Включете остарял обичан сериал. Понякога всичко, което желаете, е да седнете на дивана със сладолед и да гледате телевизия, където върви сериал от далечното ви детство - и това е прелестно.

36. Купете си цветя. Купуването на цветя ще озари вашето домашно пространство и ще ви накара да се усмихвате всякога, когато погледнете букета.

37. Наемете хотелска стая. Ако е в границите на бюджета ви, резервирайте нощувка в близкия хотел, с цел да си дадете опция да релаксирате пълноценно.

38. Наспете се. Подремнете за малко, с цел да откъснете мозъка си от мислите си и да възстановите деня си, когато се разсъните.

39. Разредете пространството си. Домът постоянно е отражение на психологичното ни здраве, написа actualno.com. Почистването може да бъде огромно разпръскване и да даде на мозъка ви нещо, върху което да се концентрира, с изключение на върху отрицателни страсти.

40. Посетете психотерапевт. Независимо дали към този момент сте посещавали терапевт или в никакъв случай не сте ходили при подобен през живота си, има доста изгоди от диалога със експерт по психологично здраве.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР