Коктейлите са силно калорийни, бирата е богата на минерали и

...
Коктейлите са силно калорийни, бирата е богата на минерали и
Коментари Харесай

Бирата - най-подходящият алкохол при диета?

" Коктейлите са мощно калорийни, бирата е богата на минерали и витамини и е най-щадяща за килограмите. Към храните-риба, плодове и зеленчуци и чисто месо. Сладоледът за десерт, с качествени и натурални артикули “. Това съобщи в изявление за БГНЕС диетологът проф. Донка Байкова.

" В топлите дни, релаксирайки след работа, хората биха желали и нормално го вършат на драго сърце, да пият нещо още по-леко, не натоварващо, с по-малко алкохолно наличие, тъй като в летните жеги високоалкохолните спиртни питиета, съсредоточените не са подобаващи и всеки го знае. Те създават топлота, носители са на празни калории и топлинната регулация се затруднява в човешкото тяло. Прибягват в действителност към модерни коктейли, това е едно изкуство в кулинарията, което фактически необятно превзема различите страни “, изясни диетологът.

Тя въпреки всичко разясни, че те са висококалорийни и посъветва да не се прекалява с приемането им. " Захарните произведения и коктейлите са доста по-високо калорийни от естествените напитки и да вземем за пример, 100 мл спиртна напитка, вероятно класическата водка, има 230 калории. В коктейлите поставят 50, 30, или 25 мл водка, само че добавката на захарно наличие от плодове или сироп прибавя в допълнение глюкоза и фруктоза, т.е. елементарни захари, тъй че количеството калории би трябвало да се регистрира “, разяснява диетологът.

Тя разясни, че от типовете алкохоли бирата носи минимум щета за килограмите. " Две чаши вино, няма значение бяло или алено, е равно по калории на 100 мл съсредоточена напитка-дали е водка, ракия или уиски, няма значение, което е равно на 500 мл ярко питие, бира и всичко това е 230 килокалории. Една чаша бира, вероятно 330 мл, ще има два пъти по-малко килокалории “, счита проф. Донка Байкова.

Тя добави и че бирата е богата на витамини от група В и на минерали, само че и има лек повишаващ настроението резултат. " В скандинавските страни, в които продължителността на светлата част от денонощието е къса, има доста депресии. Една дребна бира от 330 мл, даже е позволена за потребление от дамите в обедната отмора “, описа Байкова.

“Затова и обедните им паузи са малко по-продължителни, точно поради това питие. На мъжете пък им се поставя 500 мл светла бира-това има антидепресивен резултат, а и чаша бира носи минимум калории “, уточни диетологът.

На въпроса по какъв начин стоят нещата с просекото, проф. Байкова, че половин бутилка е равна на най-малко 230 калории. " Това е и газирана и леко сладникава напитка и доста по-бързо усещаме алкохолното опияняване, също както при шампанското “, разяснява Донка Байкова.

Попитана какви храни би трябвало да консумираме в летния сезон диетологът поучава в менюто да има риба, месо, плодове и зеленчуци. " Консумираме повече зеленчуци и повече плодове, те са и по-вкусни и по-богати на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. От животинските артикули избираме кисело мляко, таратор, извара и леките сирена- вид моцарели. Рибата е желана от всички нас, изключително на морето, тъй като сме черноморска страна, имаме всички типове риба. Яйцата постоянно участват в менюто надлежно и през лятото “, означи диетологът, след което даде образци и по какъв начин да консумираме част от храната.

" Можем да вършим миш-маш с лапад, с коприва, спанак и киселец с добавка на малко сирене или извара вместо сол. От месата можем да взимаме по-чистите такива, да вземем за пример 100 грама пилешка пържола по калории е равна на 100 грама свинско чисто месо, тъй че типа месо няма такова значение “, разяснява Донка Байкова.

Относно сладоледите диетологът посъветва той да бъде не повече от две топки на хранене и да бъде от натурални артикули. " Най-добре като си разрешаваме за релакс топка сладолед, въпреки и по-скъп, да е от натурални артикули. Всичко качествено в действителност коства по-скъпо, само че за здравето излиза по-икономично, тъй като го резервира “, акцентира диетологът проф. Донка Байкова и насочи зов за по-малко количество и повече качество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР