Хакери откраднаха от германското министерство на външните работи документи за

...
Хакери откраднаха от германското министерство на външните работи документи за
Коментари Харесай

Хакери откраднаха документи за Брекзит от германско министерство

Хакери откраднаха от немското министерство на външните работи документи за Брекзит. 

Хакерите са атакували сървърите на немското държавно управление и са откраднали протокола от консултациите на Европейския съюз и Англия за Брекзит, както и документи от договарянията на Европейски Съюз с Украйна и Беларус, оповестява „ Шпигел Онлайн “, цитиран от БГНЕС.

По информация на изданието хакерите са откраднали 6 документа.

Уточнява се, че първо са откраднали материалите за Брекзит, а офанзивата против сървъра с документите за Украйна и Беларус е била осъществена под контрола на правоохранителните органи, които умишлено не са блокирали достъпа до тези документи, защото в тях не е имало секретна информация.

В края на февруари стана известно за внедряването на кибершпиони в сървъра на министерствата на външните работи и защитата. Тогава пострада държавната мрежа Бон-Берлин, която се счита за добре предпазена. Хакването било осъществено в края на 2016 година, а намерено в края на 2017 година Германия научила за казуса с помощта на помощта на партньорска работа за сигурност.

Специалистите упрекват за проникването хакерската група Turla, известна също по този начин под името Snake. Германските управляващи настояват, че тя работи с съветските служби за сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР