Хага. Петима полицаи бяха ранени в Нидерландия и най-малко 28

...
Хага. Петима полицаи бяха ранени в Нидерландия и най-малко 28
Коментари Харесай

Reuters: Нидерландската полиция задържа десетки във втора нощ на безредици

Хага. Петима служители на реда бяха ранени в Нидерландия и минимум 28 души бяха арестувани в три провинции, откакто съпроводените с принуждение митинги против рестриктивните мерки поради Covid-19 продължиха втора нощ, предава Reuters .

Нидерландските управляващи използваха водни оръдия, кучета и конна полиция, с цел да спрат буйстващите младежи, които възпламениха пожари и хвърляха фойерверки на фона на най-големите вълнения, откакто цялостното блокиране докара до необятно публикувани вълнения и повече от 500 ареста през януари.

Последните безредици започнаха в петък вечерта в Ротердам, където полицията откри огън по голям брой от стотици протестиращи по време на проява, за която кметът на града Ахмед Абуталеб сподели, че се е трансформирала в " оргия на принуждение ".

Трима души, за които се счита, че са били улучени от полицейски патрони, останаха в болница в неделя, се споделя в изказване на управляващите.

Протестите бяха провокирани от опълчване на държавните проекти да ограничи потреблението на Сovid-пропуските единствено от хора, които или са се възстановили от Сovid -19, или са били имунизирани, изключвайки трзи с негативен резултат от тест.

Младежите също бяха ядосани от възбраната за фойерверки в навечерието на Нова година, с цел да се избегне спомагателен напън върху лечебните заведения, заради повишаването на пациентите с Сovid -19.

Някои от най-сериозните конфликти в събота вечерта избухнаха в Хага, където бяха ранени петима служители на реда, единият от които съществено, се споделя в изказване на полицията. Органите на реда арестува седем души, единият от които хвърли камък по предното стъкло на преминаваща кола за спешна помощ.

Други 13 ареста бяха осъществени от полицията в два града в южната провинция Лимбург, а вълнения имаше и в северната провинция Флеволанд. Осем души бяха арестувани в град Урк, където по-рано тази година беше запалена пункт за тестване за ковид.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР