Групата Telegram за първи път пусна 5-годишни конвертируеми доларови облигации.

...
Групата Telegram за първи път пусна 5-годишни конвертируеми доларови облигации.
Коментари Харесай

Как Telegram събра $1 милиард

Групата Telegram за първи път пусна 5-годишни конвертируеми доларови облигации. Само за три дни бяха набрани 1 милиарда $. Разместването се организира по номиналната цена, ставката беше 7% годишно. Това съобщи пред  източник, който „ получи удовлетворението от молбата му “.

Минималният лот за присъединяване беше Щатски долар 500 хиляди Облигациите бяха пуснати до 2026 година, като първото заплащане по ваучър епланирано за септември 2021 г. Номиналната стойност на една облигация беше 1000 $, а купонният интервал беше шест месеца.

Освен това едно от изискванията за издаване на облигации беше да се даде опция на притежателите да ги обръщат в акции с 10% отстъпка от цената на разпространение на компанията при положение на IPO.

Също по този начин се оповестява, че уредник на стартирането на облигации на извънборсовия пазар е самата Telegram, само че компанията е имала няколко сътрудници: VTB Capital и Aton - в Русия, както се вижда от информацията на уеб страницата на Cbonds. Друг сътрудник на източника на RBC назовава " Алфа-Капитал ". Представители на всички капиталови структури отхвърлиха коментар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР