Групата ОПЕК + се споразумя в четвъртък постепенно да облекчи

...
Групата ОПЕК + се споразумя в четвъртък постепенно да облекчи
Коментари Харесай

Групата "ОПЕК +" се договори за постепенно повишаване на петролното производство от май



Групата " ОПЕК + " се споразумя в четвъртък последователно да облекчи актуалната понижаване на петролните добиви, започвайки от месец май.

През май петролните производителки ще усилят взаимните добиви с 350 хиляди барела дневно, през юни с още 350 хиляди и с още 400 хиляди през юли.

Иранският петролен министър Биджан Занганех удостовери пред Ройтерс, че групата " ОПЕК + " ще усили взаимното си произвеждане с общо 1,1 милиона барела дневно от май до юли.

Междувременно саудитският петролен министър принц Абдулазиз би Салман сподели, че Риад последователно ще отстрани спомагателното си непринудено редуциране, което на този стадий възлизаше 1 милион барела дневно, като през май ще усили досегашните си добиви с 250 хиляди барела на ден, с още 350 хиляди барела през юни и с още 400 хиляди барела през юли.

Той уточни, че " ОПЕК + " остава внимателен, като добави, че не е обсъждал петролните пазари с американски чиновници и днешните решения не са били повлияни от диалозите с американски чиновници. Така беше опровергана информация, че до днешното съглашение на групата " ОПЕК + " се е стигнало, откакто администрацията на Съединени американски щати е призовал Саудитска Арабия да обезпечи налична сила.

От " ОПЕК + " показаха, че контрактуваните индустриални равнища ще могат да поправени на идната среща.

Въпреки контрактувано гладко увеличение на добивите през трите месеца, започващи от май, петролните фючърси продължава да нарастват, като тези на петрола Брент нарастват с 2,55% към Щатски долар 64,40 за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI  - с близо 3% към Щатски долар 61,00 за барел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР