Групата на седемте най-богати страни в света и Австралия се

...
Групата на седемте най-богати страни в света и Австралия се
Коментари Харесай

Г7 се споразумя да определи фиксирана цена за руския петрол

Групата на седемте най-богати страни в света и Австралия се договориха за установяване на закрепена цена на съветския нефт по-късно този месец, вместо да одобряват плаващ курс, оповестиха източници на Ройтерс през вчерашния ден.

Представители на Съединени американски щати и страните от Г7 бяха в интензивни договаряния през последните седмици по отношение на невиждания проект за ограничение на цените на доставките на нефт по море, който се възнамерява да влезе в действие на 5 декември - с цел да се подсигуряват, че глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, ориентирани към ограничение опциите на Москва да финансира нашествието си в Украйна, няма да повлияят отрицателно на международния пазар на нефт.

" Коалицията се съгласи, че таванът на цените ще бъде закрепена цена, която ще се преразглежда постоянно ", сподели източник от обединението, който не е акредитиран да приказва обществено. " Това ще усили стабилността на пазара и ще опрости спазването на условията, с цел да се сведе до най-малко тежестта върху участниците в пазара. "

Самата първична цена не е избрана, само че това би трябвало да стане в идващите седмици, оповестиха многочислени източници. Партньорите в обединението се споразумяха да преразглеждат постоянно закрепената цена и да я ревизират при нужда, заяви източникът, без да разкрива повече детайлности.

Недостатък на контрактуваната закрепена цена е, че тя ще изисква повече срещи на обединението и бюрокрацията, с цел да се преразглежда постоянно, сподели източникът.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън и други представители на Г7 настояват, че горната граница на цените, която би трябвало да стартира да работи на 5 декември за суровия нефт и на 5 февруари за петролните артикули, ще свие финансирането за Русия, без да понижи доставките за потребителите.

Русия съобщи, че ще откаже да доставя нефт на страни, които дефинират пределни цени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР