Група въоръжени с ножове и флакони газ мъже са опитали

...
Група въоръжени с ножове и флакони газ мъже са опитали
Коментари Харесай

Няколко сериозни инцидента и бой с полицаи в Украйна

Група въоръжени с ножове и флакони газ мъже са пробвали да нападат полицейското ръководство на Контрактовия площад. В резултат са били осъществени всеобщи арести - 40 души са задържани, отворени са 3 наказателни производства, оповестява полицията в Киев във Фейсбук страницата си.

" Инцидентът се случи на Контрактовия площада: тук се събра проведена група младежи с прикрити лица. За да се предотвратят всевъзможни провокации, след разногласия с полицията, бе взето решение те да бъдат доведени в полицейското ръководство. От тях бяха иззети ножове, флакони с газ и револвер ", се споделя в известието на полицията.
След като част от арестуваните били освободени, друга група пристигнали да ги пазят и почнали да пръскат с газ лицата на полициите. Те също са били арестувани от чиновниците на реда. " Неизвестни хора са се опитвали да повредят входните порти на полицейското ръководство. Използвали са спрейове с газ и са нападнали полицейски чиновници. В резултат на това всички дейни участници са арестувани, а това са към 40 души ", гласи уточнението от полицията.
Следователите са почнали три наказателни производства: за опасност или принуждение против чиновници на реда, за опит за навлизане в публични здания и за безчинство съгласно Наказателния кодекс на Украйна.
По-рано в Одеса, акция в отбрана на животните е прераснала в конфликт сред деятелите и полицията. Четирима от участниците са арестувани, съобщи БГНЕС.
Освен това, в центъра на Днепър, в следобеда на 7 февруари, е имало масиран конфликт сред деятели и охранители на административна постройка. Били са употребявани сълзотворен газ и димни бомби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР