Група Tvorchi ще представя Украйна на Евровизия 2023“ в Ливърпул

...
Група Tvorchi ще представя Украйна на Евровизия 2023“ в Ливърпул
Коментари Харесай

Чернокож певец представя Украйна на „Евровизия 2023“

Група Tvorchi ще показва Украйна на „ Евровизия 2023 “ в Ливърпул с композицията Heart Of Steel, основана в класическия за най-големия песенен конкурс поп жанр, заяви РЕН ТВ.

Украйна стана първата страна, оповестила своя фаворит за присъединяване в музикалното съревнование. Победителят в националния конкурс на страната бе излъчен нощес, 17 декември. Групата Tvorchi е учредена през 2018 година от Андрей Гуцуляк и нигериеца Джефри Кени, които са сътрудници във фармацевтичния факултет на Медицинския университет в град Тернопил в Западна Украйна. Дуетът написа песни на украински и съветски език в инди-поп жанр. Има четири студийни албума: The Parts (2018), Disco Lights (2019), 13 Waves (2020) and Road (2020). За шанса да показват Украйна на финала в Ливърпул се бореха деветима реализатори и групи: Moisei, DEMCHUK, Jerry Heil, FIINKA, KRUTЬ, Angelina, OY Sound System, Tember Blanche и Tvorchi.

Мненията на феновете в страната във връзка с спечелилите са разграничени: някои са във екстаз и поздравяват групата за дълго чакания триумф, други дефинират песента им като „ еднодневка “ и предвиждат нежелано класиране сред 12-о и 16-о място.

„ Евровизия 2023 “ ще се организира от 9 до 13 май във Англия заради съображения за сигурност. Предвид успеха на украинците от Kalush Orchestra на последното издание на състезанието в Торино, трябваше Киев да е хазаин, само че продължаващите военни дейности на територията на страната не разрешават задоволителни гаранции за сигурност. Организаторите от Ливърпул и Би Би Си, които поеха семейството, дават обещание състезанието следващата година да отдаде дължимото на културата на Украйна.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР