Групa прoтecтирaщи, вoдeни oт Никoлa Вaпцaрoв, приближeн нa Мaя Мaнoлoвa

...
Групa прoтecтирaщи, вoдeни oт Никoлa Вaпцaрoв, приближeн нa Мaя Мaнoлoвa
Коментари Харесай

Протестиращи се намъкнаха в Парламента с ултиматум и се заканват да останат там, докато...

Групa прoтecтирaщи, вoдeни oт Никoлa Вaпцaрoв, приближeн нa Мaя Мaнoлoвa и члeн нa "Изпрaви ce.БГ ", ca влeзли в дeлoвoдcтвoтo нa Нaрoднoтo cъбрaниe. Сред тях са и майки от "Системата ни убива ", написа

Зaявили ca, чe нямa дa излязaт, дoкaтo прaвитeлcтвoтo не пoдaдe ocтaвкa.

Протестиращите са внесли искане в Народното събрание за среща с депутатите. Те желаят да слагат пред народните представители главните претенции на митинга, които са синтезирали, без да имат искания да изземат представителството на митинга.

Демонстрантите желаят всеки един народен представител да подпише декларацията или най-малко 121. В декларацията под първа точка е записано, че народните представители поддържат митинга. Под втора точка Висш съдебен съвет да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев. Под трета точка противоречие с плана за Конституция, подсилен от ГЕРБ. Като четвърта точка е записано предварително преустановяване на мандата на Народно събрание.

Само след сключване на декларацията, е вероятен градивен разговор, съобщи Никола Вапцаров.



"Ако господин Борисов си подаде оставката, ние ще станем и ще си тръгнем отсам ", споделя Вапцаров във видеото. Там той споделя още, че чакат декларация от премиера Борисов, с която той се съгласява да подаде оставка.

Във видеото Вера Иванова от "Системата ни убива " добавя, че са импортирани писма и до президента Румен Радев, до Европейската комисия и до омбудсмана.

„ Смятам, че е редно да бъдем чути. Не желая повече да се бием с полицията, не желая повече да се пръскаме взаимно – те нас и ние тях, с някакви химии. Ние сме български жители, не желая повече да се изправям против български жители от двете страни на тъпа фронтова линия, измислена. Искам да бъдем просто един обединен повсеместен народ “, споделя Никола Вапцаров във видеото, което излъчи.

Вапцаров, споделя още задоволството си от съпричастността на парламентарната група на Българска социалистическа партия. „ Имаме подписи от представители на Българска социалистическа партия “, това споделя Вапцаров във връзка депутатите, които към този миг са се подписали под декларацията. „ За момента са се разписали Анна Николаева Славова, Виолета Русева Желева и Кристина Максимова Сидорова. И трите в действителност се разписаха незабавно, а останалите в този момент сега го разискват на съвещание на парламентарната група на Българска социалистическа партия “, твърди още Вапцаров пред.

Той обаче се оплаква от срещата си с Валери Симеонов, който го насмел завчас с „ Марш отсам, подбудител! “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР