Група, представляваща доставчици на интернет услуги в цяла Европа, заяви,

...
Група, представляваща доставчици на интернет услуги в цяла Европа, заяви,
Коментари Харесай

Big Tech предупреждават срещу плановете телекомите в ЕС да плащат такса „справедливост

Група, представляваща снабдители на интернет услуги в цяла Европа, съобщи, че предлагането огромните софтуерни компании да заплащат мрежовите разноски на телекомуникационните оператори може да сътвори систематична уязвимост в сериозната инфраструктура. Телекомуникационните оператори упорстваха Европейския съюз да приложи нови закони, съгласно които американски софтуерни компании като Гугъл, Фейсбук и Netflix поемат част от разноските на европейските телекомуникации мрежа, като се аргументира, че те ръководят огромна част от интернет трафика в района.

През септември шефът на промишлеността на Европейската комисия Тиери Бретон сподели, че ще стартира консултация по отношение на по този начин наречените заплащания „ обективен дял “ при започване на 2023 година, преди да предложи законодателство.
-->
Сега Европейската асоциация за интернет продан (Euro-IX) декларира, че предложенията рискуват да намалят качеството на услугата за интернет потребителите в цяла Европа и биха могли „ инцидентно да основат нови систематични недостатъци “ в сериозната инфраструктура.

Критиците на оферти модел SPNP (Sending Party Network Pays) предизвестиха, че по този начин нареченият „ налог върху трафика “ може да накара платформи, ръководени от наличие като Фейсбук и други обществени медийни платформи, да насочват услугите си през ISP (доставчици на интернет услуги) отвън Европейски Съюз.

Това може да има индиректен резултат за потребителите в Европа, като платформите евентуално компрометират качеството и сигурността в името на избягването на такси. Като опция те биха могли да заплащат таксите, само че да трансферират разноските върху крайните консуматори.

Противниците също настояват, че предложенията подкопават разпоредбите на блока за индиферентност на мрежата, съгласно които интернет доставчиците не могат да блокират или лимитират трафика, с цел да дадат приоритет на някои услуги пред други.

През юни коалиция от деятели за цифрови права предизвести, че въвеждането на правила на SPNP „ ще подкопае и ще влезе в несъгласие с главните отбрани за индиферентност на мрежата “ в Европейския съюз.

В писмо, подписано от 34 неправителствени организации от 17 страни, критиците споделят, че телекомуникационните компании към този момент са обезщетени от личните си клиенти и ги упрекват, че упорстват за такси върху потреблението на трафика, тъй като " те просто желаят да им бъде платено два пъти за една и съща услуга ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР