Група от европейски държави начело с Великобритания поиска заявяване на

...
Група от европейски държави начело с Великобритания поиска заявяване на
Коментари Харесай

Великобритания търси далекобойни ракети за Украйна

Група от европейски страни отпред с Англия изиска заявяване на интерес за доставка на ракети с обхват до 300 км на Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Това би било още една стъпка във военната поддръжка за Киев против нашествието на Русия.

Апелът за отговор от компании, които биха могли да обезпечат подобен вид ракети, беше включен в уведомление, оповестено предходната седмица от Международния фонд за Украйна - група от страни, измежду които Англия, Норвегия, Нидерландия, Дания и Швеция - основан за доставки на оръжия за Киев.

Британското министерство на защитата, което управлява фонда, изиска от фирмите да се свържат с тях, при положение могат да обезпечат р акети с наземно, морско или въздушно базиране с потребен товар сред 20 и 490 кг.

Сред останалите целесъобразни условия са " ниска възможност за прехващане ", " дарба за обмисляне на задачи " и " способи за превъзмогване на противовъздушната защита за увеличение на вероятността за сполучлив удар ".
 Съединени американски щати са обяснили за какво не дават далекобойни ракети на Украйна
Съединени американски щати са обяснили за какво не дават далекобойни ракети на Украйна

Основанието е " незадоволителни ресурси "

В известието се показва, че с далите отговор утвърдително компании ще бъде сбъднат контакт от 5 юни.

Британски чиновник съобщи, че не е взето дефинитивно решение за изпращане на ракети с тези благоприятни условия в Украйна.

Тази година Англия и други западни страни дадоха обещание повече военна помощ за Украйна.

През януари Лондон заяви, че ще изпрати 14 от главните си. Други страни, като след това също поеха ангажимент да доставят танкове.

Юрий Сак, консултант на министъра на защитата на Украйна, съобщи, че Киев не разполага с съответна информация за ръководените от Обединеното кралство старания за доставка на далекобойни ракети. От месеци обаче Украйна настоятелно приканва западните държавни управления

" Бихме приветствали, в случай че Англия поеме лидерска роля с ракетите с огромен обхват, по същия метод, по който го направиха с обойните танкове " Чалънджър 2 ", уточни той.
 Удари по Крим? Медведев дава отговор: „ Цяла Украйна ще изгори “
Удари по Крим? Медведев дава отговор: „ Цяла Украйна ще изгори “

Нашият отговор може да бъде всевъзможен, само че ще бъде бърз, корав и убедителен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР