Група от 12 студенти в четвърти курс на Русенски университет

...
Група от 12 студенти в четвърти курс на Русенски университет
Коментари Харесай

Подстанция „Център“ в Русе отвори врати за четвъртокурсници от Русенски университет

Група от 12 студенти в четвърти курс на Русенски университет „ Ангел Кънчев “ дружно със своите научни ръководители посетиха през вчерашния ден подстанция Русе - Център в дунавския град. Съоръжението е благосъстоятелност на ЕРП Север и обезпечава електрозахранване на повече от 15 000 компании и семейства.

По време на визитата бъдещите енергетици се срещнаха с цялостното положение на оборудванията в подстанцията и направените от ЕРП Север вложения през последните години. Студентите разгледаха с огромен интерес елегазовата комплектна разпределителна уредба (ЕКРУ) 110 kV и кабелните електропроводи 110 kV, единият от които беше сменен с нов, изсъхнал вид, в края на 2021 година.

Специалистите на Електроразпределение Север показаха пред младежите, че точно ЕКРУ е главното преимущество на подстанция „ Център “. Тъй като се намира в централната градска част дребните размери на уредбата разрешават на релативно по-малка повърхност да се разпределя и трансформира електрическа сила. Посещението приключи в командната зала на подстанцията, където студентите разгледаха релейни и командни табла, посредством които се реализира отбрана, надзор и ръководство върху положението и работата на модулите в подстанцията.

В края на двучасовата обиколка студентите и техните преподаватели изрекоха признателност за предоставената опция, а бъдещите енергетици демонстрираха интерес към опцията да започват своята кариера в ЕРП Север. Компанията всяка година предлага стажантски и стипендиантски стратегии за възпитаници и студенти в последните курсове на образование, с което затвърждава своята позиция на шеф, който се стреми да поддържа младежите при започване на тяхното кариерно развиване. В партньорство с институциите и образователните заведения в Североизточна България, ЕРП Север улеснява бъдещите експерти както в придобиването на пълномощия и на практика умения, по този начин и в затвърждаването на основни за специалността познания, значими за построяването им като експерти.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР