Грозния плод e сравнително нов плод, открит едва преди 80

...
Грозния плод e сравнително нов плод, открит едва преди 80
Коментари Харесай

Как Грозният плод може да ви направи красиви и сияещи от здраве

Грозния плод e относително нов плод, открит едвам преди 80 години в Ямайка, където и в този момент е единственото му обитание. Той е натурален хибрид сред грейпфрут, портокал и мандарина. Името му се отнася до грозния му външен тип с груба, набръчкана зеленикаво-жълта коричка, обгърната свободно към оранжевия пулсиран цитрус вътре, само че той е противен единствено на повърхността.

С едвам 45 калории на порция той обезпечава 70 % от целесъобразната дневна доза витамин С, което го трансформира в отлично средство за повишение на имунната ви система и битка с инфекциите. Освен това е значим за образуването на колаген и за поддържане на артериалната разтегливост.

Плодът е естествено свободен от мазнини и холестерол и има невисок гликемичен показател. От известно време учените са се заинтересували от вероятната роля на цитрусовите плодове като Грозния плод в битката с рака и сърдечните болести. Друго преимущество на този малко прочут и прочут плод е, че съдържа лимонена киселина, която може да предотврати камъни в бъбреците.

Изследванията демонстрират, че този плод предлага необятен набор от позитивни резултати, в това число противовъзпалителни, антивирусни, антиалергични, антиоксидантни и антиканцерогенни изгоди. Полифенол и флавоноидни съединения могат да оказват помощ за предотвратяване от вирусни инфекции, алергии и гъбични положения.

Грозният плод съдържа и 8 % от дневния целесъобразен банкет на диетични фибри. Фибрите са значими за толкоз доста от нашите системи в тялото, в това число и за имунната система. Когато ядете задоволително фибри, червата ви действат вярно, способни са да изчистят канцерогенните и другите отрови и да усилят % на питателните субстанции, всмукани от нашия организъм.

Тъй като множеството от нашата имунна система се намира в червата, здравето им е доста тясно обвързвано със мощното равнище на имунитет към заболявания. Всъщност едно изследване през 2013 година, ориентирано към рака на яйчниците, откри, че високият банкет на фибри може да способства за понижаване на риска от рак. Фибрите също са виновни за укрепването на стените на дебелото черво, което също способства за имунното здраве.

Бидейки богат на витамин B, този плод също по този начин способства за положително орално здраве. Можете да употребявате Грозния плод под формата на сок, салати и закуски, като умерено може да се употребява и от деца. Вкусът му наподобява на този на портокал или мандарина. Яжте го просто по този начин или го използвайте вместо грейпфрут или портокали в обичаната си рецепта.

Този изумителен плод е ободрителен избор, който може да се употребява всекидневно. Освен това е източник на толкоз изгоди за здравето, че имунната ви система ще ви благодари и ще ви се отплати с витално и мощно тяло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР