Грозен скандал се разрази с филма Спекуланти“, който часове преди

...
Грозен скандал се разрази с филма Спекуланти“, който часове преди
Коментари Харесай

Грозен скандал свали филма „Спекуланти“ от екрана на киносалоните

Грозен скандал се развихри с филм а „ Спекуланти “, който часове преди премиерата смени заглавието си на „ Борсови играчи “ и бе свален от програмата на киносалони те.  Във филм а вземат участие звезди като Мариан Вълев, прочут като Куката от „ Под прикритие “, а също Алек Алексиев, Дарин Ангелов, Димитър Баненкин, Радина Кърджилова и други
Продуценти
Продуцентите се съдят взаимно и всеки счита, че правдата е на негова страна.

Преди премиерата се схваща, че Кузман Илиев, който е от най-прочутите финансови анализатори в страната ни в този момент, е запазил марката „ Спекуланти “ и не е склонен филм ът в този си вид да излиза с това име. Пред „ Телеграф “ той съобщи: „ Не желая нищо непознато, само че не желая някой да взима и моето. Това е въпрос на персонална нравственос “. Той пусна просторно писмо, с което доста тъкмо изяснява доводите си. В него отбелязва: „ Целта на актуалното ревю е възобновяване на справедливостта, преустановяване на кражбата на интелектуален, продуцентски и честен принос към едно филм ово произведение, което стартира безусловно от нищото като мъжки диалог на равнище концепция сред Кузман Илиев и Николай Христов-Фори преди повече от 5 години. Впоследствие са привлечени Мартин Илиев, Александър Чобанов и режисьорът на филм а Георги Костов. Стотици неблагодарни часове къртовска интелектуална работа, мислене, писане, разискване и създаване на концепция, станала основа за мощен сюжет. Работа на екип от няколкото индивида в кафенета, гаражи, офиси и разнообразни местоположения. Часове на разбиране на вложители на равнище “синопсис ” за капацитета на филм а. Стотици безсънни нощи и дълги диалози по телефона, преди изобщо да има късмет и аспект за продобиване на дотация от НФЦ “. Илиев продължава: „ Лесно е през днешния ден някой да се тупа в гърдите с изпразнени от наличие изречения и изказвания за “неговия сюжет, неговата концепция и неговия филм ”, когато три години преди този момент други хора са положили кански старания, с цел да го има въобще този план за основаване на аудиовизуално произведение под формата на филм. “ А по-късно разяснява: „ Срещу въпросното лице - Илиан Скарлатов, сега е инициирано дело за авторски права, като по него са позволени и съответните обезпечения (запор на банкови сметки) “.
Идея
Кузман Илиев отбелязва: „ Идеята за млад учител по финанси, бягащ от света на парите поради гибелта на татко си, изгубил всичко в дотком балона, след което зарязан от приятелката си и отмъщаващ си, като става топтрейдър със договорка, касаеща отвързване на пика от швейцарския франк към еврото - е напълно на Кузман Илиев. Това е елементарно доказуемо в съда, защото обстоятелствата са такива през цялото време на плана “.

От своя страна Илиан Скарлатов означи пред „ Телеграф “, че също има намерение да заведе правосъдно дело против Кузман Илиев. Той сподели: „ В този свят има документи и обстоятелства “. Скарлатов твърди, че при него е постъпил начален сюжет, който той е оформил в краен план. Що се отнася до възраженията на Мариан Вълев по сюжета, той се съобразил с тях. „ Името „ Спекуланти “ аз съм измислил. При мен дойде вид с наименование „ Животински бесове “. То не говореше за тържища. И тези триъгълници във образното показване на заглавието аз измислих. На Кузман Илиев нищо не е отнето, той е съпродуцент, съсценарист и играе във филм а. Това са обстоятелствата “.

Филмът към този момент ще върви по екраните като „ Борсови играчи “ и ще тръгне най-вероятно в края на май.
Вълев
Пред „ Телеграф “ през вчерашния ден Мариан Вълев не пожела да вземе позиция с оправданието, че още нищо не е чел, нищо не е чул и сега се занимава със студенти на уъркшоп (за който „ Телеграф “ писа преди време подробно).

Според осведомени, Вълев е бил доста гневен от променения сюжет, който Скарлатов му дал, и е желал да напусне плана. Някои настояват, че дори е бил подготвен на много радикални ограничения - само че това са единствено градски митове. Накрая е бил уверен да остане.
Ски
Пред „ Телеграф “ режисьорът Георги Костов сподели, че е доста отчаян от протичащото се, само че счита Кузман Илиев за прав. Твърди, че е бил подложен пред приключен факт и е научил за предпремиерата на „ Борсови играчи “ едвам няколко часа преди тя да се състои, до момента в който е карал ски на Банско. Взел си е багажа и е съумял да участва на нея. Каза, че Илиан Скарлатов, който е доведен като съветник, а по-късно е иззел огромна част от дейностите, доста е държал да взе участие във филм а и е пренаписал сюжета. Костов съобщи, че няма финансови искания и в това отношение към него нещата са изпълнени. Но това пък му дава и опит различен път да внимава повече.

Източник:

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР