Гроздето е уникално растение, като почти всички части на този

...
Гроздето е уникално растение, като почти всички части на този
Коментари Харесай

Ползи и приложения на маслото от гроздови семки

Гроздето е неповторимо растение, като съвсем всички елементи на този шубрак се употребяват от хората както за храна, по този начин и с лечебни цели.

Плодовете са доста здравословни и вкусни, само че също по този начин се употребяват за подготвяне на сокове, вино, оцет, плодови пюрета, стафиди. От този плод може се прави и масло, което се извлича от семената на гроздето и се употребява интензивно в козметиката.

Продуктът има ненадминати вкусови и ароматни качества, а също по този начин висока хранителна стойност, намираща необятно приложение в медицината и козметологията.

Добивът на маслото от гроздовите семки е дребен, изключително в случай че се употребява методът на студено сплескване, по тази причина през днешния ден множеството предприятия, които са фокусирани върху всеобщото произвеждане на продукта, са минали към метода на горещо добиване. Маслото, което е получено по този метод, губи множеството от своите качества, които са потребни за човешкото здраве, макар че усетът му се резервира.

Висококачественото масло от гроздови семки съдържа минимум 92% (до 95%) проантоцианидини - група химични съединения, присъщи за екстракта от гроздови семки, които са едни от най-мощните антиоксиданти. Проантоцианидите са петдесет пъти по-активни от витамин Е и двадесет пъти по-активни от витамин С.

Маслото от гроздови семки се продава в бутилки от мрачно стъкло. Цветът му е жълто-зелен, ароматът е внимателен, с ясни орехови нотки, които участват и във усета му.

Екстрактът от гроздови семки има всички нужни съставки за използването му и в храната, а витаминно-минералният състав единствено ускорява желанието на последователите на здравословната храна да вкарат този артикул в диетата си.

Маслото от гроздови семки е богато на витамини от група В. Съдържа доста потребни флавоноиди, фитонциди, фитостероли, ензими, полиненаситени мастни киселини и изключително доста омега-6. Има доста по-изразени лечебни свойства, защото концентрацията на главните субстанции в него е неведнъж по-голяма, в сравнение с в други сходни артикули.

Лечебни свойства на маслото от гроздови семки - вижте някои от тях:

- бързо компенсира недостига на витамини, минерали и други скъпи вещества;

- ускорява имунитета;

- противовъзпалително действие;

- възстановява мастния метаболизъм;

- пречиства кръвоносните съдове, подкрепя работата на сърцето;

- има удобен резултат върху щитовидната жлеза;

- забавя стареенето на организма;

 масло от гроздови семки изгоди и приложения

- почиства токсините;

- удобен резултат върху репродуктивната система;

- маслото се предписва при тромбоза, защото усъвършенства съдовата проходимост - има съдоразширяващи свойства, понижава холестеролните плаки;

- усъвършенства зрението;

- веществото ресвератрол поддържа естествен естрогенен баланс;

- оказва помощ за подсилване на съдовите стени, в това число капилярите;

- понижава риска от развиване на Алцхаймер и Паркинсон;

- предотвратява затлъстяването;

- подтиква естествения синтез на колаген, който поддържа младостта и еластичността на кожата;

- употребява се външно за лекуване на рани с друга тежест.

Ежедневната приложимост на маслото от гроздовите семки форсира регенерацията, усъвършенства положението и тургора на кожата, отстранява пигментацията, оказва помощ при акне.

Маслото от гроздови семки може да се употребява и за разтривки, които имат извънредно удобно деяние при целулит. Също по този начин укрепва косата: форсира растежа, задейства луковиците, прави я гъста и здрава.

Маслото от гроздови семки е извънредно потребно и намира необятно приложение, както в медицината, по този начин и в козметиката. Имайки поради че няма безспорни противопоказания, можете самоуверено да го добавите към ежедневната си грижа за косата, кожата и ноктите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР