Гроздето е един от най-вкусните и лечебни плодове. Сокът от

...
Гроздето е един от най-вкусните и лечебни плодове. Сокът от
Коментари Харесай

За ползите от гроздовия сок

Гроздето е един от най-вкусните и лечебни плодове. Сокът от грозде заема едно от първите места измежду другите плодови сокове, с помощта на високата му хранителна стойност и извънредно удобно влияние върху човешкия организъм.

Оказва се, че един литър гроздов сок има хранителна стойност, сравнима с тази на почти 300 грама самун, 2 кг моркови, 2 кг праскови, 3 кг любеница и 1.5кг ябълки.

Специалистите предлагат дестилат от грозде най-много при хора, имащи проблеми с черния дроб и жлъчните пътища. Той е добър лек и при изострен и продължителен хепатит, цироза и жлъчнокаменна болест.

Повечето природолечители предлагат няколкомесечен постоянен банкет на напитката, като последователно се усилва нейното количество. Причина за последователното увеличение е запазването на естественото действие на черния дроб, който не трябва да се претрупва от един път с огромни количества.

Бъбречните заболявания също могат да бъдат облекчени, с помощта на дестилат от грозде. Остри и хронични нефрити, бъбречни камъни и пиелонефрити се повлияват добре след приема на сок. За осезаеми резултати е нужна ежедневната консумация на 1, 5 литра гроздов сок.

Високото наличие на гликоза прави гроздовият сок положително естествено лекарство и при проблеми със сърцето.

 За изгодите от гроздовия сок

Гроздето и гроздовият сок са диетични артикули, а постоянният банкет в рационални количества е в положение да усъвършенства метаболизма.

Други неподходящи положения, при които се предлага лечебния банкет на сока от грозде, са при артрит и подагра.

Гроздовият сок се ползва доста сполучливо и при кожни, белодробни, инфекциозни, чревни и други болести.

Много е потребен и за възобновяване на слаби, изтощени организми. Препоръчителната ежедневна доза за положително здраве е 500 мл гроздов сок на ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР