Гросмайстор Антоанета Стефанова излезе с позиция в профила си във

...
Гросмайстор Антоанета Стефанова излезе с позиция в профила си във
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова: Никой не може да бъде накаран насила да играе за България!

Гросмайстор Антоанета Стефанова излезе с позиция в профила си във фейсбук след отпадането на България на международното отборно по шахмат за дами в Полша.

Ето какво гласи постът на някогашната международна шампионка:

" Тръгваме си от Световното Отборно с високо вдигнати глави! Макар, че през днешния ден не успяхме да се възползваме от извоювани позиции и загубихме минимално от Германия и половин точка не ни доближи за класиране на 1/4 край.

Представихме България почтено, записвайки първа победа в историята над Китай и равни с Полша и събирателен тим на Америка. Благодаря на девойките, които макар натиска играха за България!

Имаше хора, които правеха всичко допустимо България да не взе участие на това Световно. Същите, отговорни за рецесията в нашия спорт, не се посвениха да употребяват всевъзможни средства с цел да разделят тима, въпреки да знаеха, че различен тим няма по какъв начин да взе участие.

Показахме, че сме равностойни на най-хубавите в света! Заслужаваше си всички старания, с цел да намерим финансиране след отводите на ММС и спонсори!

Благодаря на Милен Василев,Росен Илчев - ЕВРОКОМ и Иван Христанов, за това, че повярваха в нас и с персонални средства направиха нашето присъединяване допустимо! Благодаря и на Петър Арнаудов, който не спести старания за този тим! За тези, които назовават тима ни “алтернативен ” или даже ” авариен ” мога да кажа, че за мен постоянно е било привилегия и отговорност да играя в националния тим и съм го правила на 14 Олимпиади.

Гери, Вики и Белослава са титулярни състезателки от последната Олимпиада през 2022. Дали можехме да играем в цялостен състав- 6 състезателки? Да, можехме, и бяха поканени.. Но в последна сметка, никой не може да бъде принуден принудително да играе за БЪЛГАРИЯ! "

Явно Стефанова засяга отхвърли на Нургюл Салимова да взе участие в състава на международното. Младата ни звезда е безапелационна, че ще играе единствено за народен тим, излъчен от федерацията, притежаваща лиценз от Министерството на младежта и спорта - Българска федерация по шахмат 2022.

Освен това Салимова добави, че Временната комисия, която е назначена от ФИДЕ да ръководи шахмата у нас, е постъпила неточно към нея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР