Не се чувствам особено добре след всичко случило се и

...
Не се чувствам особено добре след всичко случило се и
Коментари Харесай

Майката на Пейо Пеев: Заподозрените в убийството на сина ми продължават да ни атакуват

Не се усещам изключително добре след всичко случило се и при неналичието на моя наследник. Случаят продължава да се развива. Нещата са доста неспокойни. Продължават офанзивите от страна на обвинените в убийството. Безпокоят ни и опитите им да вземат децата.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ Иванка Пеева - майка на убития Пейо Пеев. Вчера близки и другари на Пейо излязоха на митинг пред Съдебната палата. Те са срещу решението на Софийския апелативен съд да пусне под домакински арест Габриела Пеева.

„ Пускането на Габриела под домакински арест ще ѝ даде опция в действителност да се бори да вземе децата си, да ги отглежда. Надявам се, че способените органи ще положат всички старания. Вярвам в техния професионализъм “, сподели още Иванка Пеева.

По думите ѝ съдът не разполага с задоволително данни за здравословното и психическо положение на Габриела Пеева.

„ Не знам в тази обстановка кой може да подсигурява, че в случай че децата останат при нея, няма да им се случи нищо неприятно – нито физически, нито душевен. Това е доста огромна отговорност. Знаете, че има доста случаи, в които майки протягат ръка на децата си “, сподели още майката на убития Пейо.

Според нея, с цел да се вземат ограничения, първо би трябвало да се изчака решението на съда и наказателния развой.

Иванка изясни, че още с встъпването на заповедта за настаняване на децата при тях, те са почнали работа с детски център.

„ Големият ни внук постоянно се среща с психолог, както и ние. Социални служащи идват на инспекции, с цел да видят по какъв начин се грижим за децата и в какво положение са те. Контролът при нас е непрестанен от инстанциите, които са ни ги поверили “, изясни още тя.

Категорично майката на убития Пейо съобщи, че децата са изцяло здрави и изказванията на Габриела Пеева в съда са „ лъжа “:

„ Едното дете пристигна с мелатонин и се опитваше да си впръсква вечер в гърлото. Бебето също беше с капки. Но децата нямат потребност от приспивателни “, изясни още Иванка.

Пред „ Тази заран “ тя показа, че връзките им с биологичния татко на едното им внуче Велико поддържат връзка и са в положителни връзки.

„ Той е татко, който има право да види детето си, макар че е бил лимитиран. Интересува се по какъв начин е детето, купува неща, които са нужни за него. След като бе потвърдено, че той е биологичният татко, посещава детето постоянно и поставя грижи доколкото е допустимо. В положителни връзки сме и с неговото семейство. Всички сме потърпевши – ние загубихме сина си, а те към момента нямат достъп до тяхното дете и внуче “, в умозаключение сподели майката на убития Пейо.

Припомняме, че убийството на Пейо Пеев беше осъществено при започване на тази година в София. За него са упрекнати брачната половинка му 33-годишната Габриела Славова и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова.

Престъплението беше осъществено през януари в София. Разследването сподели, че мъжът е погубен на 18 януари в автомобил в кв. „ Изгрев “. Тялото беше намерено по-късно в опожарената кола в гориста околност в подножието на Витоша.

Първоначално под стража беше арестувана единствено майката на Габриела – 54-годишната Красимира Трифонова. Съпругата на Пейо Пеев беше оставена под домакински арест, с цел да се грижи за двете ѝ деца – на 4 месеца и 6 години.

После стана ясно, че децата са настанени от обществените при родственици и на 31 януари 33-годишната Славова беше отведена в ареста.

Във връзка с следствието на закононарушението стартира да се разплита и различен проблем – някогашният народен представител от „ Продължаваме промяната “ Велико Минков претендира, че е биологичен баща на по-малкото дете. Той стартира борба за правата над сина си.

Оказа се даже, че Велико Минков е бил измежду първите арестувани, откакто е намерено тялото на Пейо Пеев.

След убийството децата на Габриела Славова бяха настанени при родителите на убития Пейо Пеев и от този момент те се грижат за тях.

Преди дни Апелативният съд в София пусна 33-годишната жена под домакински арест. Мотивите на юристите ѝ са, че тя е невинна и желае да се грижи за децата си. Засега няма информация те да са предоставени на нейните грижи.

Адвокатът на Минков -  Пламен Борисов разяснява, че оттук нататък е въпрос на процедури какъв брой бързо ще завърши това дело и какъв брой бързо Минков ще бъде вписан и приет юридически за татко на детето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР