Осми шампионски трофей в историята на клуба атакува хегемонът в

...
Осми шампионски трофей в историята на клуба атакува хегемонът в
Коментари Харесай

Хандбалният „Шумен” атакува осма шампионска титла

Осми шампионски трофей в историята на клуба нападна хегемонът в БГ хандбал „ Шумен 61 ”. Серията дуели от суперфинала за купата започва в събота.

Очаква се рекорден брой почитатели да поддържат шуменци против тима на „ Локомотив ” (Горна Оряховица), по пътя им към златните медали в зала „ Арена Шумен ”. Мачът е с начален час 17 ч. Домакините още веднъж ще спазят традицията и ще изненадат публиката със супер награди, които ще бъдат разиграни в лотария с късметлийски билетчета.

Шоуто в „ Арена Шумен ” ще бъде в жанр Шампионска лига – с атрактивна хореография и доста вълнуващи страсти. Също както на международните арени, директно преди първия съдийски сигнал, хандбалистите ще излязат на игралното поле, придружавани от младите очаквания от хандбалната школа на „ Шумен 61 ”.

„ Мобилизирани сме да стартираме с победа в серията от мачове за златните медали. Подготовката върви по проект. За страдание няма да мога да разгадавам на нашия капитан Йордан Михайлов, който има травма в коляното, без него сигурно ще ни е по-трудно! Надяваме се на гореща поддръжка от нашата аудитория. В деня на мача – 11 май, град Шумен има празник. Вярвам, че и ние ще допринесем за празничното въодушевление на хората и ще подарим на почитателите победа в мача ”, разяснява старши треньорът на първенците Никола Карастоянов.

Любопитни линии от спортните летописи сочат, че първият държавен шампионат по хандбал за мъже се е провел през 1961 година Тогава трофеят подвига тимът на „ ВИФ – Георги Димитров ”, вицешампион става столичният „ Академик ”, а с бронз се окичва бургаският „ Ботев ”.

До момента в родната хандбална история са се изиграли 63 шампионати, сочи статистиката.

Отборът на „ Шумен ” печели първия си орден през 1995 година – сребро. Година по-късно шуменци ликуват с шампионски трофей. През 2008 година те още веднъж приключват втори в елита.

Три трофея пръскат златни искри в богатата клубна витрина на „ Шумен 61 ” – те са извоювани през 2009, 2010 и 2011 година През 2012 година отборът печели сребърни оценки. През 2021, 2022 и 2023 година шуменци още веднъж са недостижими на върха и са № 1 в българския мъжки хандбален хайлайф.

Какво сочи статистиката за противника на шуменци – „ Локомотив ” (Горна Оряховица)?! През 2021 година железничарите печелят бронзови медали. А през 2022 и 2023 година са вицешампиони на България.

През годините в класирането по медали води тимът на „ Локомотив – Варна ” – 12 златни, 4 сребърни и 3 бронзови. Това са пресметнали спортните статистици. След варненци – втори е отборът на НСА – 10 златни, 8 сребърни и 7 бронзови. ЦСКА също има 10 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Шуменци имат 7 златни и 3 сребърни, бронзови нямат.

Към момента водач в листата на голмайсторите е Преслав Станчев, който има в актива си 158 гола. На шесто и седмо място с по 95 гола са състезателите на „ Шумен 61 ” Александър Димитров и Бранимир Балчев. Съотборникът им Димитър Грозев има в реализаторската си сметка 78 попадения.

Домакините приканват публиката да заеме местата си до 16,30 ч, с цел да може да взе участие в разиграването на томболата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР