Гривна с размерите на часовник източва безконтактни карти в метрото

...
Гривна с размерите на часовник източва безконтактни карти в метрото
Коментари Харесай

Внимание! Не позволявайте на непознат с гривна да се доближи на 15 см от вас! Крадците точат по 21 карти в секунда

Гривна с размерите на часовник източва безконтактни карти в метрото или тук-там със скупчване на повече хора.

Устройството се закопчава на ръката и е в положение да запише данните на 21 карти в секунда стига крадецът да се приближи на 15 см от жертвата. Най-новата техника за изпразване на сметки се продава свободно в интернет. Плащането става с непроследима виртуална валута биткойн, а български незаконни групи към този момент са го поръчали, с цел да ревизират по какъв начин работи “, написа „ Телеграф “.

Устройството се споделя „ Инфюжън 6 “, основано е от румънци, посочени за едни от най-хубавите причинители в областта на измами с банкови карти. Продава се от уебсайт, който е качен на румънски сървър и регистриран най-вероятно на нереален адрес в Съединени американски щати, сподели инспекция на вестника. Порталът е основан през август 2016 година и е измежду много посещаваните с висок рейтинг.

„ Направихме го по-малко, по-умно и по-бързо “, популяризират стоката си основателите. Първоначално цената на машината е 0,8 биткойна, равняващо се на 3596 лева, а покупката за източване на карти се изпраща по известна куриерска компания и идва от 3 до 5 дни. В момента производителите са пуснали промоция и продават джаджата си за 0,5 биткойна.

„ Инфюжън 6 “ е усъвършенствана версия на предшественика си, при който крадецът е трябвало да се приближи на 8 сантиметра от жертвата, с цел да запише данните от картата.

Интересен факт е, че производителите са основали специфична алтернатива за сигурност. Тя дава опция откраднатата информация от непознатите пластики да бъде криптирана, тъй че при вероятно залавяне на причинителя от полицията, проверяващите не могат да потвърдят, че устройството е било употребявано за злоупотреби, защото данните на него към този момент са били кодирани.








Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР