Грипът не трябва да се неглижира и към него да

...
Грипът не трябва да се неглижира и към него да
Коментари Харесай

Лекар: Не неглижирайте грипа!

„ Грипът не би трябвало да се неглижира и към него да се подхожда лековерно ”. Това съобщи в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините "  д-р Гергана Николова, експерт вътрешни заболявания.

По думите й, както предходната година, по този начин и тази имунизациите, отпуснати от здравното министерство за опасности групи, няма да стигнат за всички искащи.

„ Програмата на здравното министерство планува обгръщане на 10% от пациентите над 65-годишна възраст, които са в рисковата група ”, изясни доктор Николова. „ Поставени сме в състояние сходно на това, на хората над 65 години, които желаят да вършат секс, имат с кого, има и къде, само че нямат с какво. Има пациенти, които желаят да се имунизират, има и доктори, които могат да ги слагат, само че ваксини няма ”, добавя тя.

Тя изяснява, че липсва нормиране на разпределението за тези ваксини, че няма уредба, която да показва на какъв принцип лекарите би трябвало да избират на кого да слагат ваксина и на кого не. Николова е на мнение, че цялата тази бъркотия прави по този начин, че лекарите да поемат отговорност, която не е тяхна поставяйки ваксини на хора „ по лична преценка ”.

Д-р Николова се е обърнала към здравното министерство за упътвания, по отношение на метода на асортимент на хора, на които ваксина да бъде сложена. Отговорът бил – „ по преценка на персоналния доктор ”.

Тя разяснява, че децата също попадат в рисковата група и е хубаво да бъде взета предварителна защита. Дали това ще бъде направено с предлаганата от лекари ваксина, или различен имуностимулант няма огромна значение.

Внимание би трябвало да се обърне и на метода на живот, хранене и придвижване при децата, на мнение е Николова.

Зачестилите прояви на антиваксъри, в допълнение способстват за все по-големия брой заболели и затруднения, счита тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР