Григор Димитров (№45 в света) неочаквано отпадна още на старта

...
Григор Димитров (№45 в света) неочаквано отпадна още на старта
Коментари Харесай

Младок срази Гришо в Лондон

Григор Димитров (№45 в света) ненадейно отпадна още на старта на АТП 500 шампионата на трева в лондонския квартал " Куинс ". Най-добрият ни тенисист беше съкрушен от младежа Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 4:6. 18-годишният канадец затвори мача на корт №1 за 1.15 часа игра. Заради капризите на времето дуелът от първия кръг на влиятелното съревнование на трева беше отлаган в два следващи дни. Това обаче не попречи на суперталанта, който беше с съсловия над българина. За него сезонът на трева стартира кошмарно и той продължава подготовка за " Уимбълдън " от 1 юли.

В първия сет Гришо имаше късмет да пробие в четвъртия гейм, само че не се възползва. Впоследствие Оже-Алиасим проби за 4:3 и без проблеми затвори частта в своя изгода. След почивката кошмарът продължи. Алиасим проби още в първия гейм и удържа преднината си. Така с по един пробив в двата сета младокът решително се класира за II кръг, където нощес трябваше да играе против Ник Кириос (Авл).

Гришо пък не съумя да отбрани 45 т. от достигането до II кръг предишния сезон и се чака в понеделник да регресира с две позиции до №47 с 952 т. Той е първенец в тази конкуренция от 2014 година

На третия шампионат за годината от Големия шлем Димитров няма да брани точки, тъй като преди година беше спрян на старта от Стан Вавринка (Швейц). Преди това, в случай че реши, Димитров може да получи " уайлд кард " за присъединяване в АТП 250 шампионата в Бирмингам или в Анталия, които също са на трева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР