Григор Димитров завърши участието си на Уимбълдън след внезапна контузия.

...
Григор Димитров завърши участието си на Уимбълдън след внезапна контузия.
Коментари Харесай

Контузия спря Григор Димитров на Уимбълдън

Григор Димитров приключи присъединяване си на Уимбълдън след неочаквана травма. Българинът започва в Лондон против 93-ия в света Стив Джонсън и откакто завоюва първия сет с 6:4, при започване на втората част получи разтежение в лявото бедро. Родната ракета опита да стисне зъби, само че при 5:2 гейма за американеца, Гришо даде знак, че няма да успее да продължи дуела.

Стив Джонсън започва нападателно и след осъществен ас и неточност на Григор Димитров бързо взе първия гейм. Гришо отвърна в своя сервис гейм и изравни за 1:1. Третият гейм бе равносилен, само че неточност в мрежата от страна на Гришо и мощен диагонал на американеца оформи 2:1 за Джонсън. В четвъртия гейм Григор още веднъж съумя да възвърне равенството. Джонсън бе напът да си обезпечи нов скорострелен задатък, само че нашето момче се подвигна и избави гейма на три пъти. След серия от замени обаче американецът завоюва подаването си в най-дългия гейм досега. Гришо отговори с незабавен сервис гейм на 0. Непредизвикана неточност на Джонсън пък докара до първия пробив на Григор в мача. Българинът побърза да затвърди пробива си с нов гейм на 0, траял под една минута. Джонсън обаче също небрежно взе своя сервис гейм и принуди Гришо да сервира за продобиване на сета. В последната част родният тенисист стигна до три следващи сетбола, само че затвори сета още с първата си опция.

Началото на втория сет бе идентично с това на първия - бърз гейм на сметката на американеца. В опит да извърши начален удар във втория гейм, Гришо разтегна лявото си бедро, което докара до серия от неточности и медицински таймаут. След къса консултация с физиотерапевта, Гришо се насочи към съблекалнята, където да му бъде направена терапия. Димитров въпреки всичко се завърна на корта, само че дискомфортът оказа въздействие и загуби подаването си. Джонсън се възползва от моментното разколебаване на Гришо и поведе с 3:0 гейма. Впечатляващи осъществявания на Гришо в идващия гейм му донесоха първи триумф в сета. Въпреки проблемите, Гришо съумя да върне пробива, а незабавно по-късно физиотерапевтите още веднъж се появиха на корта, с цел да окажат помощ на родната ракета. Два бързи гейма на Джонсън доведоха до 5:2 във втория сет, а Гришо даде знак, че няма да може да продължи дуела.

Така акцията за Гришо на Уимбълдън завърши по извънредно безразсъден метод, като занапред следва изясняване на травмата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР