Григор Димитров завърши годината в Топ 30 на световната ранглиста

...
Григор Димитров завърши годината в Топ 30 на световната ранглиста
Коментари Харесай

Ранглисти: Димитров завърши годината в Топ 30, Кузманов и Андреев прогресират


Григор Димитров приключи годината в Топ 30 на международната класация за десети следващ път. Първата ни ракета, който в последните си два шампионата за сезона игра полуфинал във Виена и осминафинал в Париж, е на 28-ма позиция в ранглистата с актив от 1460 точки.

Днес ще стане ясно дали България ще вземе присъединяване в дебютното издание на United Cup. В конкуренцията към момента има място за два тима, като един от тях ще се класира въз основата на ATP ранкинга на първата си ракета. По този аршин възможностите на България са доста огромни.

Междувременно Димитър Кузманов се завърна в Топ 200 на ранглистата, изкачвайки се с 12 позиции до №195. Адриан Андреев, който предходната седмица също игра четвъртфинал на Чалънджъра в Хелзинки, също записва сериозен напредък. Той печели 13 места и от през днешния ден е №207 в подреждането. Напредък отбелязвар още Александър Донски и Симон-Антони Иванов.

В челната десетка също има промени. Каспър Рууд измести Стефанос Циципас от третата позиция, а Новак Джокович се изкачи до №5. От своя страна Хуберт Хуркач се завърна в Топ 10, изпреварвайки Холгер Руне. Лидер към момента е Карлос Алкарас, следван от Рафаел Надал.

Топ 10 на международната класация:


Българите в Топ 1000:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР