Григор Димитров загуби с 4:6, 7:6, 2:6 от Рафаел Надал

...
Григор Димитров загуби с 4:6, 7:6, 2:6 от Рафаел Надал
Коментари Харесай

Жалко! Гришо пак на колене срещу Надал

Григор Димитров загуби с 4:6, 7:6, 2:6 от Рафаел Надал в 1/4-финал от тенис шампионата в китайския град Шанхай. Българинът позволи едвам два пробива в мача, само че те се оказаха задоволителни за третото проваляне на българина в третия му мач с испанеца през тази година.

Двубоят ще се запомни с изключителните разигравания и на двамата, в които обаче Димитров позволи повече неточности от международния номер 1. Това бе 11-и мач сред Надал и Гришо, в които българинът има единствено един триумф.

На 1/4-финалите Надал ще срещне Марин Чилич, победил Алберт Рамос-Виньолас по-рано през днешния ден с 6:3, 6:4.

 ПЪРВИ СЕТ
Първият сет мина равностойно с качествена игра и от двете страни на корта. И Надал, и Димитров на няколко пъти изправяха почитателите на крайници с невероятни отигравания. При 4:4 Надал поведе с 40:0 и въпреки Гришо да възвърне равенството, се стигна до първия пробив в мача. Надал взе идващия гейм и завърши сета с 6:4. 

 ВТОРИ СЕТ
Вторият сет също стартира гейм за гейм, като Надал предизвикваше неточности в играта на Гришо с премерени удари наоколо до мрежата. При 2:2 Надал имаше опция да реализира втори пробив в мача, само че Гришо отвърна с удар през гърба, а по-късно взе подаването си за 3:2. Испанецът изравни за 3:3 и продължи да тормози Гришо с безгрешната си игра, въпреки българинът да се измъкна за повторно от пробив за 4:3, след което Надал взе гейма на нула при личен сервис. Димитров отвърна със същото и поведе с 5:4, атакувайки победа в сета при сервис на Надал. Испанецът обаче се измъкна и докара сета до 5:5, след което последва тайбрек. Той не стартира по никакъв начин добре за българина и Надал му поведе с 3:0, след което продължи да поддържа задатъка си до 4:4. Тогава Гришо сподели темперамент и взе задатък, с цел да завърши тайбрека със 7:4.

 ТРЕТИ СЕТ
Третият сет мина по познатия сюжет - гейм по гейм, като при 2:2 Гришо можеше да пробие противника си, само че не съумя да се възползва от брейкпойнта си. При 3:2 в интерес на Надал пристигна най-слабият гейм на Димитров в мача. Българинът пращаше топката ту в навън, ту в мрежата, с цел да бъде продънен за 4:2, а противникът му се възползва и го затвърди за 5:2. Гришо продължи да се бори и взе сервиса си за 5:3, само че нямаше сили за поврат и загуби сета с 4:6.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР