Григор Димитров откри своето американско тенис лято по отличен начин,

...
Григор Димитров откри своето американско тенис лято по отличен начин,
Коментари Харесай

Ранглисти: Григор прибави нови точки към актива си и съкрати разликата с играчите пред него

Григор Димитров откри своето американско тенис лято по отличен метод, откакто за пръв път в своята кариера доближи до 1/2-финалите на конкуренцията във Вашингтон, където беше спрян от Даниел Еванс. Така първата ни ракета прибави 135 точки към актива си за международната класация, само че това няма да му бъде задоволително, с цел да прогресира в нея и той остава под номер 20 в класацията, разполагайки с актив от 1735 пункта.

Интересното е, че 19-ият Лоренцо Музети е с цели 215 точки пред Димитров в подреждането, което привидно не дава изключително положителни шансове на Григор да прогресира през идната седмица, защото би трябвало да доближи най-малко до 1/2-финалите на Мастърса в Торонто.

Еванс пък диша във врата на българина и е на единствено 4 пункта зад него, само че оттова насетне разликите стават с измерения от над 150 точки в интерес на нашия съотечественик по отношение на неговите преследвачи, тъй че родният ни представител съвсем несъмнено ще остане в топ 20 до края на лятото, тъй като през предишния сезон не мина оттатък втория кръг на нито един всред идващите шампионати в Северна Америка и в този момент ще има отлична опция да натрупа нов точков актив.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР