Григор Димитров откри по мечтан начин настоящия сезон, след като

...
Григор Димитров откри по мечтан начин настоящия сезон, след като
Коментари Харесай

Жребият за АО: Григор стартира срещу неудобен съперник; в една четвъртина е с Медведев

Григор Димитров откри по желан метод сегашния сезон, откакто победи с купата на АТР 250 конкуренцията в Бризбейн, с което ясно засвидетелства усещанията, че се намира най-хубавата си спортна форма и даде сериозна поръчка за сполучлива година. Това автоматизирано носи и съществени очаквания на първата ни ракета за мощно присъединяване на идния Аустрелиън Оупън, където обичайно съвсем постоянно най-хубавият ни тенисист се е представял доста по-силно по отношение на останалите съревнования от Големия шлем и може да се похвали с постигане до полуфиналите, както и още пет класирания за втората седмица на надпреварата.

Тази година обаче жребият на българина може умерено да бъде избран като привидно сполучлив, тъй като още в първи кръг го чака конфликт с неговия остарял познайник Марто Фучович, който все още надалеч не се намира в оптималното си тенис ниво. Историята на съперничеството сред 13-ия подложен и унгареца ни разкрива три досегашни срещи, като салдото в тях за родния ни представител е отрицателен, поради обстоятелството че изостава с 1:2 триумфа.

Логичен процес на събитията по отношение на формата и стадия, в който се намират двамата в кариерите си, обаче ни води напълно към победа за Димитров, на чийто път във втори кръг ще излезе един всред Себастиан Офнер и домакинския любим Танаси Кокинакис, който към днешна дата не наподобява толкоз голяма опасност за първата ни ракета, макар че е кадърен под въздействие на атмосферата да провокира съществени главоболия на Григор.

Класиране за третия стадий от конкуренцията ще изведе най-хубавия ни тенисист до, по всяка възможност, първия му мач против подложен играч в шампионата, откакто схемата му отрежда да срещне номер 23 в конкуренцията - Алехандро Давидович Фокина, от който Димитров е губил значима борба на клей в предишното, но на твърди кортове преимущество наподобява изцяло на страната на първенец от Бризбейн. Пореден триумф и място измежду осминафиналистите за Григор евентуално ще му подсигурява конфликт с Даниил Медведев, който до въпросната фаза на шампионата ще би трябвало да е преодолял вероятно съпротивата на един всред Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм, както и вероятно на някой състезател, минал пресявките.

Сполучлив развиване и повтаряне на гръмката победа за българина над някогашния номер едно на Мастърса в Париж би означавало четвърти четвъртфинал за 13-ия подложен в Мелбърн, като прогнозният му противник за този стадий се явява вероятно да бъде спечелилият сред Холгер Руне и Хуберт Хуркач, против всеки от които първата ни ракета може да се похвали с позитивен баланс. Медведев пък планува третата четвъртина за Аустрелиън Оупън, което значи, че тази част на схемата се намира в долната половина и при възможен полуфинал за Григор в шампионата, то най-вероятните му съперници в пряк дуел за място в мача за купата се явяват Карлос Алкарас и Александър Зверев.

Пълния образ на жребия за Аустрелиън Оупън можете да разгледате тук:

Men`s Singles draw:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР